Διεθνή Φιλικά: Δεύτερο γκολ για Έρικσεν στη νίκη της Δανίας – Στα ίσα Ελβετία με Κόσοβο

Η Δανία έριξε τρία γκολ στους Σέρβους, οι Ελβετοί με Κόσοσβο τα… μοίρασαν, ενώ η Σλοβακία με ένα τέρμα σε κάθε ημίχρονο «καθάρισε» τη Φινλανδία.

Διεθνή Φιλικά: Δεύτερο γκολ για Έρικσεν στη νίκη της Δανίας – Στα ίσα Ελβετία με Κόσοβο

Στις πρώτες φιλικές αναμετρήσεις της ημέρας, η Ελβετία είδε το Κόσοβο να προβάλει σθεναρή αντίσταση και εν τέλει να λήγει το ματς στα ίσα (1-1). Η Δανία κόντρα στη Σερβία πάτησε το γκάζι όποτε έπρεπε και πήρε ένα άνετο και καλό αποτέλεσμα (3-0), ενώ η Σλοβακία φάνηκε πιο έτοιμη από τη Φινλανδία, επικρατώντας με 0-2.

Δανία – Σερβία 3-0

Κάθε άλλο παρά… τεστ δεν αποδείχθηκε για τη Δανία η αναμέτρηση με τη Σερβία. Οι γηπεδούχοι έκαναν ότι ήθελαν μέσα στο γήπεδο, με το 3-0 να είναι απολύτως δίκαιο. Πρωταγωνιστής για άλλη μία φορά δεν θα μπορούσε να μην είναι άλλος από τον Κρίστιαν Έρικσεν, ο οποίος πέτυχε το δεύτερο τέρμα του με τη φανέλα της χώρας του. Οι σκόρερ για τους νικητές ήταν κατά σειρά οι Γιοακίμ Μέλε (15’), Γέσπερ Λίνστορμ (53’), Κρίστιααν Έρικσεν (57’).

Ελβετία – Κόσοβο 1-1

Το πιο αμφίρροπο εκ των τριών αγώνων με διαφορά ήταν αυτό της Ελβετίας με το Κόσοβο. Οι δύο ομάδες μπήκαν αρκετά δυνατά στο παιχνίδι, βρήκαν φάσεις, ωστόσο δεν ήταν τόσο αποτελεσματικές όσο θα ήθελαν. Για να καταλάβει κανείς το πόσο κοντά βρίσκονταν σε απόδοση, στο πρώτο γκολ της αναμέτρησης που ήρθε στο 52΄για το Κόσοβο μέσω Μίλοτ Ράσιτσα, χρειάστηκαν μόλις 9 λεπτά για να ισοφαρίσει η Ελβετία με τον Τζόρνταν Λοτόμπα (61’).

Φινλανδία – Σλοβακία 0-2

Η Σλοβακία δεν εντυπωσίασε με την απόδοσή της, ήταν όμως καλύτερη της Φινλανδίας και γι’αυτό πήρε το θετικό αποτέλεσμα. Η ομάδα του Τάρκοβιτς πάρα το νωθρό της ξεκίνημα, εν τέλει κατάφερε να πάρει προβάδισμα από το πρώτο ημίχρονο, όταν στο 38’ ο Όντρεϊ Ντούντα άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους. Το δεύτερο μέρος έφερε ακόμη ένα γκολ για τους Σλοβάκους, με τον Έρικ Ζίρκα να εκτελεί και να ευστοχεί στο 72’.