Συμφωνία του Μπολτ με τους Αυστραλούς Μάρινερς

Η συμφωνία είχε εμπορικά οφέλη για τον Μπολτ και ίσως για τους Μάρινερς

Συμφωνία του Μπολτ με τους Αυστραλούς Μάρινερς

Ο Γιουσέιν Μπολτ θα προπονείται με τους Μάρινερς στην Αυστραλία για όσο διάστημα χρειάζεται για να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, όπως τόνισε ο Σουμ Μίλεκαμπ, διευθυντής της ομάδας, που τερμάτισε τελευταία στο πρωτάθλημα δέκα ομάδων την περασμένη σεζόν.

«Το πρόγραμμα προπόνησης θα είναι διαρθρωμένο για να διαπιστώσει αν μπορεί να φτάσει σε ένα επίπεδο παιχνιδιού που να τον κάνει να κερδίσει επαγγελματικό συμβόλαιο», δήλωσε ο Μίλεκαμπ στους δημοσιογράφους στο στο Γκόσφορντ, ένα προάστιο της περιοχής της Κεντρικής Ακτής βόρεια του Σίδνεϊ.

«Αυτό μπορεί να διαρκέσει τρεις εβδομάδες, αυτό μπορεί να διαρκέσει τρεις μήνες, αυτό μπορεί να διαρκέσει έξι μήνες. Μπορεί να διαρκέσει περισσότερο, ποιος ξέρει; Μόνο ο χρόνος θα το πει, αλλά είναι συναρπαστικό να δούμε τι θα κάνει αυτό για την περιοχή μας, αλλά η σημασία για εμάς είναι τώρα να φροντίσουμε έναν αθλητή που έρχεται να προσπαθήσει να γίνει επαγγελματίας παίκτης».

Ο Τζαμαϊκανός, ο οποίος κέρδισε οκτώ ολυμπιακά χρυσά μετάλλια πριν αποσυρθεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Λονδίνο πέρυσι, έχει κάνει προπονήσεις με την Ντόρτμουντ, τη Μαμελόντι της Νότιας Αφρικής και τη Στρόμσγκόντσετ της Νορβηγίας.

Η Κεντρική Ακτή, που βρίσκεται η έδρα των Μάρινερς, αποτελεί μαγνήτη για εγχώριους παραθεριστές και συνταξιούχους στην ανατολική πολιτεία της Αυστραλίας της Νέας Νότιας Ουαλίας, δείχνει ένας απίθανος προορισμός για ένα παγκόσμιο αθλητικό σούπερ σταρ για να επανεκκινήσει την αθλητική καριέρα του.

Χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες, ο Μίλεκαμπ επιβεβαίωσε ότι η συμφωνία είχε εμπορικά οφέλη για τον Μπολτ, αλλά ελπίζει ότι θα έχει επίσης σημαντικές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις για τους Μάρινερς, πέρα από την αύξηση των φιλάθλων στους αγώνες, που ήταν κατά μέσο όρο περίπου 8.000 την περασμένη σεζόν.

«Έχουμε δεχθεί πολλά τηλεφωνήματα από χορηγούς και αυτό είναι συναρπαστικό», είπε. «Και για εμάς, αυτό το μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα είναι κάτι που πρέπει να προσέξουμε. Πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη στιγμή για να βελτιώσουμε την ομάδα μακροπρόθεσμα. Αλλά είναι ακόμα πολύ νωρίς».

Πηγή: AΑΠΕ-ΜΠΕ