Μπαρτσελόνα: Ο Λαπόρτα ξεκαθάρισε ότι δεν εξετάζεται η επιστροφή Μέσι - Στον πάγο ο Χάαλαντ

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα, σε δηλώσεις του διευκρίνισε ότι δεν εξετάζεται η επιστροφή Μέσι, ενώ τα οικονομικά «θέλω» της πλευράς του Χάαλαντ τον απομακρύνουν από τους Καταλανούς...

Μπαρτσελόνα: Ο Λαπόρτα ξεκαθάρισε ότι δεν εξετάζεται η επιστροφή Μέσι - Στον πάγο ο Χάαλαντ

Νέα συνέντευξη του Ζοάν Λαπόρτα εφ' όλης της ύλης για την επικαιρότητα της Μπαρτσελόνα.

Μιλώντας στον καταλανικό ραδιοφωνικό σταθμό RAC1 ξεκαθάρισε πως, παρά τα περί του αντιθέτου δημοσιεύματα η επιστροφή Μέσι δεν εξετάζεται, ότι η απόκτηση ενός εκ των Χάαλαντ και Εμπαπέ είναι αδύνατη βάσει των απαιτήσεων τους, αλλά δεν απέκλεισε να κινηθούν οι «μπλαουγκράνα» για έναν εκ των Σαλάχ και Λεβαντόφσκι!

Αναφορικά με τον Αργεντινό, πρώτο σε συμμετοχές και γκολ στα χρονικά του Καταλανικού συλλόγου, είπε:

«Δεν έχω λάβει ούτε ένα μήνυμα από τους μάνατζερ του Μέσι για την πιθανότητα επιστροφής του στην Μπαρτσελόνα. Η επικοινωνία μου με τον Μέσι δεν είναι πλέον συχνή αλλά θα ήθελα να ήταν παρών ο Λέο μαζί μας στα εγκαίνια του νέου σταδίου. Το «Καμπ Νόου» θα είναι πάντα σπίτι του. Δεν υπάρχει σύζητηση με τον Λέο Μέσι για το ενδεχόμενο επιστροφής του. Η πραγματικότητα είναι πως δεν το σκεφτόμαστε. Ο Λέο είναι ο Λέο, είναι ο καλύτερος αλλά δεν είναι στα πλάνα μας αυτή τη στιγμή. Χτίζουμε μια ομάδα με νέα πρόσωπα», τόνισε ο πρόεδρος της "Μπάρτσα", για να προσθέσει για τους Χάλαντ και Εμπαπέ:

«Δεν υπάρχει περίπτωση να ξοδέψουμε τα χρήματα που απαιτούνται για αυτές τις δύο περιπτώσεις. Βλέπω και τους δύο αυτούς παίκτες να βρίσκονται πολύ μακριά από την Μπαρτσελόνα».

Την ίδια ώρα ωστόσο, ο Λαπόρτα άφησε ανοιχτή την πόρτα για τους Μοχάμεντ Σαλάχ και Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι, αφού σε ερώτηση που του έγινε για τον Αιγύπτιο φορ της Λίβερπουλ και τον Πολωνό στράικερ της Μπάγερν, των οποίων η παραμονή στις ομάδες τους είναι στον αέρα, είπε:

«Οι κορυφαίοι παίκτες θέλουν να έρθουν στην Μπαρτσελόνα, αυτό είναι ξεκάθαρο. Δεν μπορώ να πω αν είμαστε σε επαφές για τον Λεβαντόβσκι ή τον Σαλάχ. Αν κάνω κάτι τέτοιο, θα μου πουν οι άνθρωποι της ομάδας ότι δημιουργώ προβλήματα στις διαπραγματεύσεις τους».

Επιπλέον, ο διοικητικός ηγέτης των «μπλαουγκράν» παραδέχτηκε πως η ομάδα έχει ήδη ολοκληρώσει δύο μεταγραφές ενόψει της νέας σεζόν, ενός στόπερ και ενός μέσου (σ.σ. Φρανκ Κεσιέ και Αντρέας Κρίστενσεν), χωρίς να αποκαλύψει ονόματα, ενώ για τις συζητήσεις που γίνονται για την απόκτηση του Ραφίνια από την Λιντς, είπε:

«Ο Ραφίνια είναι ένας παίκτης που μας αρέσει πραγματικά και είναι αλήθεια πως ο Ντέκο είναι ο ατζέντης του. Έχουμε πολύ καλές σχέσεις. Θέλω να ξεκαθαρίσω πως ο Ντέκο δεν πληρώνεται από το σύλλογο. Θα μας βοηθήσει απλά επειδή γνωρίζει την βραζιλιάνικη αγορά».

Αναφορικά δε με τις περιπτώσεις των Γκάβι και Αραούχο σημείωσε πως «οι συζητήσεις για τα νέα συμβόλαιά τους πηγαίνουν καλά αφού αμφότεροι θέλουν να συνεχίσουν να παίζουν εδώ» ενώ παραδέχθηκε ποια μεταγραφή που ήθελε δεν πραγματοποίηθηκε:

«Μου αρέσει ο Ζοάο Φέλιξ, είναι απόλαυση να τον βλέπω να παίζει ποδόσφαιρο»

Υπενθυμίζεται πως το προηγούμενο καλοκαίρι έγινε διαπραγμάτευση με την Ατλέτικο για την ανταλλαγή των Αντουάν Γκριεζμάν και Ζοάο Φέλιξ η οποία ναυάγησε.