Αποχώρηση Μπουράκ Γιλμάζ από Εθνική Τουρκίας μετά το χαμένο πέναλτι που θα ισοφάριζε την Πορτογαλία!

Ο Μπουράκ Γιλμάζ, μην αντέχοντας το βάρος της ευθύνης του αποκλεισμού της Τουρκίας από τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, λόγω του χαμένου πέναλτι του κόντρα στους Πορτογάλους (85') λίγο μετά το τέλος του αγώνα στο «Ντραγκάο» ανακοίνωσε την αποχώρηση του από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα...

Αποχώρηση Μπουράκ Γιλμάζ από Εθνική Τουρκίας μετά το χαμένο πέναλτι που θα ισοφάριζε την Πορτογαλία!

Aπό (παραλίγο...) ήρωας, μοιραίος...

Τα έντονα συναισθήματα που βίωσε ο Μπουράκ Γιλμάζ κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Πορτογαλία, στο «Ντραγκάο», για τα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου τον οδήγησαν στην ανακοίνωση της αποχώρησης του από την εθνική Τουρκίας.

Ο επιθετικός της Λιλ είχε μειώσει σε 2-1, αλλά στο 85' αστόχησε σε πέναλτι (σ. οριζόντιο δοκάρι...) που θα οδηγούσε το ματς στην ισοπαλία (και πιθανότατα στην παράταση) μ' αποτέλεσμα όχι μόνο να έρθει το τελικό 3-1, λίγο αργότερα, αλλά κι ο αποκλεισμός από τα τελικά του Μουντιάλ του Κατάρ.

Υπό το ψυχολογικό βάρος του αποκλεισμού, σε συνδυασμό με το μερίδιο ευθύνης που φέρει οδήγησαν τον 36χρονο στη γνωστοποίηση της απόφασης του.

«Δεν ξέρω πώς δεν σκόραρα, είμαι ακόμα σε σοκ. Αναστατώσαμε τη χώρα μας. Συγγνώμη, ειλικρινά λυπάμαι πολύ. Αυτή ήταν η τελευταία μου ευκαιρία για το Μουντιάλ, αλλά τελείωσε αυτό.

Όταν πήραμε το πέναλτι είπα στον εαυτό μου ότι ήταν ένα σίγουρο γκολ. Άρχισα να σκέφτομαι το μετά. Είμαι απογοητευμένος γιατί δεν σκέφτηκα ποτέ ότι θα το χάσω. Συγγνώμη, θα σκοράρω αυτό το πέναλτι κάθε βράδυ της ζωής μου στα όνειρά μου.

Δεν θα ήθελα να τα παρατήσω μετά από ένα τέτοιο παιχνίδι, αλλά δεν νομίζω ότι είναι σωστό να συνεχίσω. Ευχαριστώ τους προπονητές μου. Η απόφασή μου να τα παρατήσω δεν είναι συναισθηματική, αλλά παίρνω αυτή την απόφαση με λογική. Αν προκύψουν ακραίες, απίστευτες καταστάσεις, τότε θα βοηθήσω.

Η χώρα μας πρέπει να δώσει τη σκυτάλη στη νέα γενιά. Αυτό είναι το σωστό. Η απόφασή μου δεν είναι αποτέλεσμα απογοήτευσης, ούτε πρόκειται για το πέναλτι. Νομίζω ότι τα αδέρφια μας θα κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο από εδώ και πέρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.