Ζορζίνιο: «Τα πέναλτι που έχασα με την Ελβετία θα με στοιχειώνουν για μια ζωή»

Ο Βραζιλιάνος νατουραλιζέ μέσος της Εθνικής Ιταλίας, Ζορζίνιο, ήταν απαρηγόρητος μετά το δεύτερο διαδοχικό αποκλεισμό της «σκουάντρα ατσούρα» από τα τελικά του Μουντιάλ, ελέω της Β. Μακεδονίας κι επεσήμανε την σημασία των χαμένων πέναλτι του με αντίπαλο την Ελβετία στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου...

Ζορζίνιο: «Τα πέναλτι που έχασα με την Ελβετία θα με στοιχειώνουν για μια ζωή»

Σε κατάταση σοκ είναι όλη η ποδοσφαιρική Ιταλία μετά το δεύτερο διαδοχικό αποκλεισμό της Εθνικής ομάδας της χώρας από τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μετά τους Σουηδούς, προ τετραετίας, ήταν η Β. Μακεδονία που άφησε εκτός του Μουντιάλ του Κατάρ του τετράκις Παγκόσμιους Πρωταθλητές και νυν Πρωταθλητές Ευρώπης.

Απαρηγόρητοι οι παίκτες του Μαντσίνι μετά την ήττα με 1-0 από τους Βαλκάνιους στο Παλέρμο δεν είχαν πολλοί όρεξη να μιλήσουν στα ΜΜΕ, λόγω του κάζου.

Ένας από τους ελάχιστους ήταν ο Ζορζίνιο, που ανέλαβε την ευθύνη, όχι τόσο για την ήττα της Πέμπτης (24/03), όσο για το ότι οι «ατσούρι» βρέθηκαν να παίζουν την πρόκριση τους στα μπαράζ.

Αιτία ήταν τα δύο χαμένα πέναλτι του μέσου της Τσέλσι, κόντρα στην Ελβετία (από ένα σε κάθε αγώνα), που έφεραν τους Ιταλούς δεύτερους στο προκριματικό τους γκρουπ (3ο).

Στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι, η Ιταλία κέρδισε πέναλτι στο 51', αλλά το σουτ του Ζορζίνιο πήγε στο κέντρο της εστίας του Ζόμερ, ο οποίος έπεσε σωστά και μπλόκαρε, με το ματς να λήγει 0-0.

Στον δεύτερο αγώνα, ο Ιταλός διεθνής αστόχησε εκ νέου από τα 11 βήματα, αυτή τη φορά στο 90ο λεπτό, στέλνοντας την μπάλα πολύ ψηλά, με το σκορ στο Ολίμπικο να μένει στο 1-1.

Όπως τόνισε ο 30χρονος (νατουραλιζέ Βραζιλιάνος) αυτές τις αποτυχίες του θα τις κουβαλά για μια ζωή αφού σε διαφορετική κατάληξη θα είχαν αλλάξει τον αγωνιστικό ρου της Εθνικής Ιταλίας.

«Πονάω όταν το σκέφτομαι, γιατί το σκέφτομαι ακόμα και θα με στοιχειώνει για το υπόλοιπο της ζωής μου. Το να είσαι σε αυτή τη θέση δύο φορές και να μην μπορείς να βοηθήσεις την ομάδα σου και τη χώρα σου είναι κάτι που θα το έχω μαζί μου για πάντα και με βαραίνει.

Οι άνθρωποι λένε ότι πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι μας και να συνεχίσουμε, αλλά είναι δύσκολο. Δεν μπορώ να εξηγήσω τι συνέβη», δήλωσε στο RAI Sport.