Γιαρμολένκο: «Μία μέρα πριν αρχίσει ο πόλεμος, έστειλα την οικογένεια μου στην Ουκρανία»

Ο Αντρέι Γιαρμολένκο της Γουέστ Χαμ αναφέρθηκε στα όσα βίωσε με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και αποκάλυψε ότι μία μέρα νωρίτερα είχε στείλει στην οικογένειά του στη χώρα, λόγω ενός ραντεβού που είχε ο γιος του με γιατρό.

Γιαρμολένκο: «Μία μέρα πριν αρχίσει ο πόλεμος, έστειλα την οικογένεια μου στην Ουκρανία»

Σοκαρισμένος ήταν ο Αντρέι Γιαρμολένκο όταν ενημερώθηκε για την ρωσική εισβολή στην πατρίδα του, την Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου, καθώς, όπως αποκάλυψε σε δηλώσεις του, μία μόλις μέρα νωρίτερα είχε στείλει την οικογένειά του στη χώρα, λόγω ενός ραντεβού που είχε ο γιος του με γιατρό.

Ο 32χρονος επιθετικός αναφέρθηκε στα όσα βίωσε εκείνη την περίοδο, ενώ σημείωσε πως είναι καλά η οικογένειά του.

«Όταν ξεκίνησαν όλα, στις 24 Φεβρουαρίου, πήγα στην προπόνηση και δεν μπορούσα καν να μιλήσω. Έκλαιγα. Ζήτησα από τον προπονητή να με αφήσει να πάω σπίτι. Δεν πίστευα ότι θα μπορούσε να συμβεί αυτό. Έστειλα την οικογένειά μου στο Κίεβο, γιατί το παιδί μου είχε ραντεβού με γιατρό.

Μπορείς να φανταστείς πώς ήμουν όταν ξεκίνησε ο πόλεμος το επόμενο πρωί; Ήθελα απλώς να τρέξω και να χτυπήσω το κεφάλι μου σε έναν τοίχο. Τι ανόητος, έστελνα την οικογένειά μου στο Κίεβο και εγώ καθόμουν στο Λονδίνο.

Όλοι οι συγγενείς μου είναι ζωντανοί και καλά. Τα ξαδέρφια μου βοηθούν στο να έχουμε επαφή με θείους και θείες. Γίνονται συνεχείς βομβαρδισμοί, αλλά είναι σε καταφύγια, κρυμμένοι σε υπόγεια. Ο (σ.σ. προπονητής) Ντέιβιντ Μόγες μού είπε ότι μπορούσα να επιλέξω να προπονηθώ ή όχι και ότι έπρεπε να κάνω ό,τι μπορούσα για να διασφαλίσω την ασφάλεια της οικογένειάς μου. Έπρεπε να παραμείνω επαγγελματίας και επέστρεψα. Απλώς τρελάθηκα. Τελειώνει η προπόνηση και μετά αρχίζουν τα τηλεφωνήματα στο σπίτι.

Είναι ειλικρινά τρομακτικό να μιλάμε για αυτό. Πρέπει να βοηθάμε ο ένας τον άλλον. Αν δεν το κάνουμε, τότε κανείς δεν θα το κάνει. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα νικηθούμε από καμία χώρα. Κανείς δεν θα μπορέσει ποτέ να σπάσει το πνεύμα μας», είπε.