Ρεάλ Μαδρίτης: Γιατί δεν παίζουν Μπέιλ, Αζάρ, Γιόβιτς και Μαριάνο

 Η Ρεάλ Μαδρίτης διαθέτει στο ρόστερ της ορισμένους ποδοσφαιριστές οι οποίοι ενώ αποκτήθηκαν με πάρα πολλά χρήματα δεν βρίσκονται στα πλάνα του Κάρλο Αντσελότι. Ο λόγος για τους Μπέιλ, Αζάρ, Γιόβιτς και Μαριάνο. 

Ρεάλ Μαδρίτης: Γιατί δεν παίζουν Μπέιλ, Αζάρ, Γιόβιτς και Μαριάνο

Η ήττα της Ρεάλ Μαδρίτης από την Μπαρτσελόνα στο «κλάσικο» έφερε ξανά στην επιφάνεια το γεγονός ότι ο Κάρλο Αντσελότι δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες των Γκάρεθ Μπέιλ, Εντέν Αζάρ, Λούκα Γιόβιτς και Μαριάνο.

Από την επιστροφή του στην ομάδα το περασμένο καλοκαίρι, ο Ιταλός τεχνικός προσπάθησε να δώσει ευκαιρίες και στους τέσσερις προκειμένου να «αναγεννήσουν» την καριέρα τους. Εκείνοι όμως δεν έχουν ανταπεξέλθει και ως εκ τούτου δεν βρίσκονται στα πλάνα του.

Η Ρεάλ δεν αποτελεί προτεραιότητα για τον Μπέιλ

Ο Ουαλός κόστισε στην ομάδα 101 εκατομμύρια ευρώ το καλοκαίρι του 2013 και μετά από αμέτρητες επιτυχίες με τους «μερένχες» η καριέρα του πήρε την κατιούσα περνώντας την περασμένη σεζόν δανεικός στην Τότεναμ.

Με την επιστροφή του στην Μαδρίτη, ο Αντσελότι προσπάθησε να τον επανεντάξει στην «μηχανή» της ομάδας. Σε πρώτη ανάλυση φάνηκε ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να είναι εφικτό όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Μετά τον πρώτο τραυματισμό που υπέστη στην σεζόν, ο Μπέιλ αποφάσισε να απομονωθεί στο γυμναστήριο και να εξασφαλίζει ότι θα είναι σε καλή κατάσταση για τους αγώνες της Εθνικής Ουαλίας.

Ο 32χρονος εξτρέμ έχει παίξει μόλις δύο φορές με την Ρεάλ Μαδρίτης από τον Αύγουστο ενώ δεν ήταν καν στο γήπεδο στην ήττα από την Μπαρτσελόνα. Το συμβόλαιο του Μπέιλ ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και το τί επιφυλάσσει το μέλλον για εκείνον είναι ακόμη αβέβαιο.

Ο Αζάρ έχει σωστή νοοτροπία αλλά δεν πλησιάζει τους βασικούς

Ο Βέλγος χαίρει της εκτίμησης των ανθρώπων του συλλόγου και είναι φανερό πως προσπαθεί να αποδείξει την αξία του. Δεν του λείπει η προσπάθεια αλλά η πικρή αλήθεια είναι πως αγωνιστικά δεν είναι στο επίπεδο όσων αγωνίζονται στην θέση του.

Ο Αντσελότι είναι μεγάλος θιασώτης της νοοτροπίας του Αζάρ αλλά δεν είναι ικανοποιημένος με την φυσική του κατάσταση. Οι συνεχείς τραυματισμοί έχουν αφήσει το στίγμα τους πάνω του και φαίνεται πως έχασε μια διάσταση του παιγνιδιού του.

Είναι πλέον σαφές πως δεν είναι ο ίδιος παίκτης που η Ρεάλ Μαδρίτης απέκτησε το καλοκαίρι του 2019 από την Τσέλσι αντί 115 εκατομμυρίων ευρώ αφού δεν μπορεί να προσφέρει την ένταση των Βινίσιους, Ροντρίγκο και Ασένσιο.

Τελείωσε η υπομονή με τον Γιόβιτς

Ο Ζιντεντίν Ζιντάν εγκατέλειψε την προσπάθεια με τον Σέρβο επιθετικό και όπως όλα δείχνουν το ίδιο έχει συμβεί και με τον Κάρλο Αντσελότι. Εκτός από το γεγονός ότι όποτε έχει πάρει ευκαιρίες δεν έχει καταφέρει να ξεχωρίσει υπάρχουν παράπονα και για την ποιότητα με την οποία προπονείται.

Την περασμένη σεζόν ο Γιόβιτς ζήτησε να πάει δανεικός στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης όπου ξεκίνησε καλά όμως τελείωσε την σεζόν με μόλις τέσσερα τέρματα σε 18 ματς.

Η «Βασίλισσα» ξόδεψε 62 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει τον Ιούλιο του 2019 όμως δεν κατάφερε να δικαιώσει τις προσδοκίες. Η κακή νοοτροπία του έχει οδηγήσει τον Αντσελότι να μην τον εμπιστεύεται ούτε και όταν λείπει ο Καρίμ Μπενζεμά όπως συνέβη και στο «κλάσικο».

Το ζήτημα πλέον για την Ρεάλ Μαδρίτης είναι να βρεθεί κάποια ομάδα προκειμένου να «ξεφορτωθεί» το συμβόλαιό του, υπόθεση η οποία δεν αποδείχθηκε απλή το περασμένο καλοκαίρι.

Ο Μαριάνο δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στο επίπεδο της ομάδας

Οι «μερένχες» απέκτησαν τον επιθετικό από την Δομινικανή Δημοκρατία το καλοκαίρι του 2018 από την Λιόν αντί 22 εκατομμυρίων ευρώ και πήρε κατευθείαν το νούμερο 7 του Κριστιάνο Ρονάλντο ο οποίος μόλις είχε αποχωρήσει από την Μαδρίτη.

Ο Αντσελότι προτίμησε τον Μαριάνο από τον Γιόβιτς στην αναμέτρηση με τους «μπλαουγκράνα» αλλά παραμένει η τελευταία λύση για την επίθεση της ομάδας. Όλοι οι προπονητές που πέρασαν από τον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης τα τελευταία τέσσερα χρόνια άφηναν «στην άκρη» τον 28χρονο αλλά εκείνος δεν ήθελε να φύγει δημιουργώντας εκνευρισμό στην διοίκηση η οποία προσπάθησε πολλάκις να τον πείσει να αποχωρήσει. Απέρριψε πρόταση από την Ράγιο Βαγιεκάνο μολονότι οι απολαβές του θα ήταν καλύτερες προτιμώντας να παλέψει για μια θέση στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Προπονείται καλά παρά τους αρκετούς τραυματισμούς, η νοοτροπία του δεν μπορεί να αμφισβητηθεί αλλά αγωνιστικά δεν βρίσκεται στο επιθυμητό επίπεδο.