Χρήστος Κουρφαλίδης : Ποιος είναι ο 20χρονος μέσος της Κάλιαρι που κάλεσε ο Πογιέτ στην Εθνική

Ο Γκουστάβο Πογιέτ συμπεριέλαβε στις πρώτες του κλήσεις ως προπονητής της Εθνικής Ελλάδος τον 20χρονο μέσο της Κάλιαρι, Χρήστο Κουρφαλίδη.

Χρήστος Κουρφαλίδης : Ποιος είναι ο 20χρονος μέσος της Κάλιαρι που κάλεσε ο Πογιέτ στην Εθνική

Ο 20χρονος μέσος της Κάλιαρι, Χρήστος Κουρφαλίδης ήταν ανάμεσα στις πρώτες κλήσεις του νέου ομοσπονδιακού τεχνικού, Γκουστάβο Πογιέτ.

Πρόκειται για έναν κεντρικό μέσο ο οποίος γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 2002 και ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στα ιταλικά γήπεδα. Συγκεκριμένα, ο Κουρφαλίδης, ο οποίος ήταν διεθνής με την Εθνική Κ17 μεταπήδησε σε ηλικία 16 ετών από τον Μακεδονικό Λητής στην Ομάδα Κ17 της Κάλιαρι τον Οκτώβριο του 2018 σημειώνοντας 8 συμμετοχές.

Στην συνέχεια, τον Σεπτέμβριο του 2019 δόθηκε δανεικός στην Φότζια της τέταρτης κατηγορίας όπου έκανε γεμάτη σεζόν με 24 συμμετοχές και ένα γκολ.

Η επιστροφή του στην δεύτερη ομάδα της Κάλιαρι τον βρήκε βασικό στα πλάνα της. Ο νεαρός Έλληνας χαφ αγωνίστηκε σε 41 παιγνίδια με απολογισμό 2 γκολ και 4 ασίστ, πήρε το περιβραχιόνιο του αρχηγού και κέρδισε την εμπιστοσύνη του προπονητή της Κάλιαρι, Βάλτερ Ματσάρι, ο οποίος τον «προώθησε» στην πρώτη ομάδα.

Ο Κουρφαλίδης πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην Serie A με τους «ροσομπλού» στις 23 Ιανουαρίου στην εντός έδρας ισοπαλία απέναντι στην Φιορεντίνα αγωνιζόμενος για 16 λεπτά. Ο 20χρονος μέσος πήρε χρόνο συμμετοχής και απέναντι στην Αταλάντα στις 6 Φεβρουαρίου στην νίκη των «νησιωτών» με 2-1 στο Μπέργκαμο όπου έχασε και σπουδαία ευκαιρία να σκοράρει. Έκτοτε ο Κουρφαλίδης βρέθηκε ακόμη τρεις φορές στην αποστολή της Κάλιαρι χωρίς ωστόσο να αγωνιστεί.

Παράλληλα, ο Θεσσαλονικιός χαφ έχει αγωνιστεί με τους «ροσομπλού» και σε δύο παιγνίδια για το Κύπελλο Ιταλίας.

Μάλιστα ο νεαρός δεξιοπόδαρος μέσος ανανέωσε στις αρχές Μαρτίου την συνεργασία του με την Ιταλική ομάδα μέχρι και το 2026.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κουρφαλίδης εκτός από την μεσαία γραμμή έχει αγωνιστεί και ως δεξιός οπισθοφύλακας σε παιγνίδι της Κάλιαρι Κ19 απέναντι στην αντίστοιχη της Φιορεντίνα.