Κατερίνα Μονζούλ: Η Ουκρανή διαιτήτρια που ξέφυγε από τον πόλεμο και θα σφυρίξει ματς στην Ιταλία

Η Ουκρανή διαιτήτρια Κατερίνα Μονζούλ χρειάστηκε να εγκαταλείψει το Χάρκοβο λόγω του πολέμου στην πατρίδα της και βρήκε καταφύγιο στην Ιταλία, με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της γειτονικής χώρας να την ορίζει άμεσα στην διεύθυνση αγώνων.

Κατερίνα Μονζούλ: Η Ουκρανή διαιτήτρια που ξέφυγε από τον πόλεμο και θα σφυρίξει ματς στην Ιταλία

Η Κατερίνα Μονζούλ ήταν μαζί με την Στεφανί Φραπάρ ήταν οι πρώτες γυναίκες που σφύριξαν αγώνα για τα προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου των ανδρών, με την Ουκρανή όμως έχει περάσει πολλές δυσκολίες από εκείνη την επιτυχία και έπειτα.

Αφορμή για το παραπάνω στάθηκε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία διαιτήτρια να καταφέρνει να διαφύγει από το Χάρκοβο και να βρίσκει καταφύγιο στην Ιταλία.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της γειτονικής χώρας φρόντισε να παρέχει άμεση βοήθεια στην Μονζούλ, καθώς την όρισε να διευθύνει τον αγώνα Ίντερ - Σαμπ για την Serie A των γυναικών, με τον πρόεδρο της FIGC, Γκαμπριέλε Γκραβίνα, να δηλώνει χαρακτηριστικά:

«Η οικογένεια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου έχει μεγάλη καρδιά και η ιταλική είναι στην πρώτη γραμμή για να βοηθήσει τον ουκρανικό λαό».

Η Μονζούλ με την σειρά της αναφέρθηκε στα όσα βίωσε το τελευταίο διάστημα:

«Το έσκασα πριν από λίγες ημέρες από το Χάρκοβο. Ήταν επικίνδυνα και τρομακτικά τα πράγματα, ήμασταν κρυμμένοι σε καταφύγια.

Κάθε λίγο ακούγαμε σειρήνες και βόμβες και περιμέναμε πότε θα σταματήσουν, όμως δεν σταματούσαν. Δεν μπορεί κάποιος να πιστέψει αυτά που έχουμε δει

Η οικογένεια της διαιτησίας με στήριξε και με βοήθησε, το εκτιμώ πολύ, μου άγγιξε την καρδιά. Αρκετοί άνθρωποι της FIFA μού έγραψαν και με ρωτούσαν με ποιο τρόπο μπορούσαν να με βοηθήσουν.

Και για λίγα δευτερόλεπτα κατάφερα να επιστρέψω στη φυσιολογική ζωή μου. Ξέραμε πως θα ήταν επικίνδυνο να προσπαθήσουμε να φύγουμε όμως το πήραμε απόφαση επειδή ήταν αδύνατο να συνεχίσουμε έτσι».