Bundesliga: Ισοπαλία για Μπάγερν με ρεκόρ Λεβαντόφσκι, απώλεια και για τη Στουτγκάρδη του Μαυροπάνου

Η Μπάγερν Μονάχου έμεινε στο 1-1 με τη Χόφενχαϊμ στην 26η αγωνιστική της Bundesliga, με τον Λεβαντόφσκι να σκοράρει για 17ο φετινό εκτός έδρας ματς. Ισοπαλία και για την Στουτγκάρδη κόντρα στην Ουνιόν στο Βερολίνο (1-1), υπέπεσε σε πέναλτι ο Μαυροπάνος.

Bundesliga: Ισοπαλία για Μπάγερν με ρεκόρ Λεβαντόφσκι, απώλεια και για τη Στουτγκάρδη του Μαυροπάνου

Μακριά από τη νίκη έμεινε η Μπάγερν Μονάχου στην 26η αγωνιστική της Bundesliga. Οι Βαυαροί αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1-1 εκτός έδρας με αντίπαλο τη Χόφενχαϊμ και με αυτόν τον πόντο αποσπάστηκαν στο +10 από τη δεύτερη Ντόρτμουντ, η οποία βέβαια έχει δύο ματς λιγότερα.

Η Χόφενχαϊμ άνοιξε το σκορ στο ματς στο 32’ με τον Μπάουμγκαρτνερ και οι πρωταθλητές «απάντησαν» στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με τον Λεβαντόφσκι.

Στο συγκεκριμένο ματς ο Λεβαντόφσκι έγραψε το όνομά του στο βιβλίο της Ιστορίας του γερμανικού πρωταθλήματος, καθώς έφτασε αισίως τα 17 γκολ σε εκτός έδρας αγώνες σε μία σεζόν στην κατηγορία και ισοφάρισε την επίδοση των Γιουπ Χάινκες (1973/74) και Τίμο Βέρνερ (2019/20). Βέβαια, ενόψει της συνέχειας, ο Πολωνός επιθετικός των Βαυαρών θα έχει την ευκαιρία να μείνει μόνος πρώτος στη σχετική λίστα.

Στο μεταξύ, η ισοπαλία αυτή στέρησε την ευκαιρία στη Χόφενχαϊμ να απομακρυνθεί στην πρώτη τετράδα της κατάταξης και είδε την Φράιμπουργκ να την πιάνει στην τέταρτη θέση. Η τελευταία επιβλήθηκε 3-2 της Βόλφσμπουργκ και μπήκε δυναμικά στο κυνήγι της εξόδου στο Champions League της επόμενης περιόδου.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 2-0 με τα γκολ του Γκρίφο (7’ και 44’) και παρότι στη συνέχεια οι «λύκοι» ισοφάρισαν με τους Κρούζε (52’) και Άρνολντ (84’), τον τελευταίο λόγο στο παιχνίδι είχε τελικά η Φράιμπουργκ και με το τέρμα του Σλότερμπεκ στο 88’ εξασφάλισε το τρίποντο.

Σημειώνεται ότι η Βόλφσμπουργκ συνεχίζει να μετρά μόλις μία νίκη στα οκτώ τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της στο πρωτάθλημα.

Τέλος, η Στουτγκάρδη έφυγε με τον πόντο από το Βερολίνο κόντρα στην Ουνιόν (1-1) και απέτυχε να απομακρυνθεί από τη ζώνη του υποβιβασμού της Bundesliga. Η Ουνιόν άνοιξε το σκορ στο 41’ με πέναλτι του Αβονίγι στο οποίο υπέπεσε ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος, για χέρι μέσα στην περιοχή, αλλά στο 90’ οι φιλοξενούμενοι αποσόβησαν τελικά την ήττα με τον Καλάιτζιτς να διαμορφώνει το τελικό σκορ.

Ο αγώνας της Άουγκσμπουργκ με τη Μάιντς που ήταν προγραμματισμένος για το Σάββατο δεν πραγματοποιήθηκε και θα οριστεί νέα ημερομηνία διεξαγωγής του. Η Μάιντς δεν διαθέτει ακόμη τον ελάχιστο αριθμό «ετοιμοπόλεμων» παικτών που απαιτούν οι κανονισμοί της λίγκας, καθώς στο «στρατόπεδό» της εντοπίστηκαν αρκετά κρούσματα κορονοϊού.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (12/3)
Ουνιόν Βερολίνου – Στουτγκάρδη 1-1
(41’ πέν. Αβονίγι – 90’ Καλάιτζιτς)

Χόφενχαϊμ – Μπάγερν Μονάχου 1-1
(32’ Μπάουμγκαρτνερ – 45’+3’ Λεβαντόφσκι)

Φράιμπουργκ – Βόλφσμπουργκ 3-2
(7’ και 44’ Γκρίφο, 88’ Σλότερμπεκ – 52’ Κρούζε, 84’ Άρνολντ)

19.30: Γκλάντμπαχ – Χέρτα Βερολίνου

Άουγκσμπουργκ – Μάιντς Αναβολή.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (13/3)

16.30: Λεβερκούζεν – Κολωνία
18.30: Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Μπόχουμ, Μπορούσια Ντόρτμουντ – Αρμίνια Μπίλεφελντ.
20.30: Γκρόιτερ Φιρτ – Λειψία

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ