Η Σαχτάρ μετέτρεψε σε κέντρο προσφύγων το γήπεδο του Λβιβ

Σε μία σπουδαία κίνηση προχώρησε η Σαχτάρ που μετέτρεψε σε κέντρο προσφύγων το γήπεδο του Λβιβ.

Η Σαχτάρ μετέτρεψε σε κέντρο προσφύγων το γήπεδο του Λβιβ

Οι στιγμές είναι πολύ δύσκολες για τον Ουκρανικό λαό μετά την εισβολή της Ρωσίας. Ο πόλεμος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη εδώ και δύο εβδομάδες και είναι πολύς ο κόσμος που έχει αναγκαστεί να αφήσει το σπίτι του προκειμένου να μεταφερθεί σε ένα πιο ασφαλές μέρος.

Γι' αυτό και η Σαχτάρ αποφάσισε να προχωρήσει σε μία πολύ όμορφη κίνηση προκειμένου να βοηθήσει τους ανθρώπους που αφήνουν τα σπίτια τους. Συγκεκριμένα βοήθησε να μετατραπεί το «Arena Lviv» σε κέντρο υποδοχής προσφύγων.

Η πόλη Λβιβ βρίσκεται πολύ κοντά στην Πολωνία και ήδη αποτελεί πέρασμα γι' αρκετό κόσμο που επιχειρεί να φύγει από την Ουκρανία. Το «Arena Lviv» είναι χωρητικότητας 35.000 θεατών και θα φιλοξενεί όποιον περνάει από την πόλη και το έχει ανάγκη.

«Προσπαθούμε να είμαστε βοηθητικοί και να οργανώσουμε ένα καταφύγιο στο Λβιβ, σε ένα γήπεδο που χρησιμοποιήθηκε στο Euro 2012. Έχουμε παίξει παιχνίδια του Champions League εδώ στο παρελθόν. Σε συνεργασία με τις τοπικές Αρχές, έχουμε κανονίσει να είναι καταφύγιο για 2000-3000 ανθρώπους», ανέφερε ο διευθυντής επικοινωνίας της Σαχτάρ, Γιούρι Σβιρίντοφ.