Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ουκρανίας τιμώρησε τον Τίμοστσουκ

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ουκρανίας ανακοίνωσε τις τιμωρίες που επέβαλλε στον Ανατόλι Τίμοστσουκ, τον οποίο κατηγορεί για ουδετερότητα μετά την εισβολή της Ρωσίας.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ουκρανίας τιμώρησε τον Τίμοστσουκ

Ανεπιθύμητος είναι για τους Ουκρανούς ο Ανατόλι Τίμοστσουκ, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για ουδετερότητα μετά την εισβολή των Ρώσων στην πατρίδα του. Ο πρώην αρχηγός της εθνικής ομάδας της Ουκρανίας και ρέκορντμαν συμμετοχών με τη φανέλα της κατηγορείται ακόμη πως λειτουργεί και ως πράκτορας του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το γεγονός πως δεν έχει παραιτηθεί από τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης στην οποία εργάζεται ως βοηθός προπονητή έχει εξοργίσει τους Ουκρανούς και σήμερα ανακοινώθηκαν μία σειρά από κυρώσεις που του επέβαλλε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της πατρίδας του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ουκρανίας αναφέρει:

«Έχοντας εξετάσει τη προσφυγή της Επιτροπής Δεοντολογίας και Δίκαιου παιχνιδιού, σχετικά με τον Ανατόλι Τίμοστσουκ, η Επιτροπή Ελέγχου και Πειθαρχικής Επιτροπής της Ποδοσφαιρική Ομοσπονδίας της Ουκρανίας, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

- Να στερήσει από τον Τίμοστσουκ την άδεια προπονητή του επιπέδου Pro που εκδίδεται από το Κέντρο Αδειών UAF.

- Να δώσει εντολή στην διοίκηση της UAF να ζητήσει από τις δημόσιες αρχές να στερήσουν την Τίμοστσουκ από όλα τα κρατικά βραβεία και τους τιμητικούς τίτλους.

- Να του στερήσει όλους τους τίτλους, τα πρωταθλήματα, τα Κύπελλα, και το Σούπερ Καπ Ουκρανίας.

- Να αποκλειστεί από το επίσημο μητρώο παικτών των εθνικών ομάδων της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ουκρανίας.

- Να του απαγορεύσει να συμμετέχει σε ποδοσφαιρικές δραστηριότητε στο έδαφος της Ουκρανίας εφ’ όρου ζωής.

Υπενθυμίζεται ότι από την έναρξη της στρατιωτικής επίθεσης της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, ο Ανατόλι Τίμοστσουκ, πρώην αρχηγός της εθνικής ομάδας της Ουκρανίας, όχι μόνο δεν έκανε καμία δημόσια δήλωση σχετικά, αλλά ούτε διέκοψε τη συνεργασία του με τον σύλλογο των επιτιθέμενων».