Η σιωπή του Τίμοστσουκ για τη ρωσική εισβολή επιφέρει ποινές από την Ουκρανική Π.Ο.!

Η Ουκρανική Π.Ο. έκανε γνωστό ότι θα πάρει μέτρα κατά του παλαίμαχου Ουκρανού και νυν βοηθού τεχνικού της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Ανατόλι Τίμοστσουκ, επειδή δεν έχει καταδικάσει την Ρωσική εισβολή στην πατρίδα του.

Η σιωπή του Τίμοστσουκ για τη ρωσική εισβολή επιφέρει ποινές από την Ουκρανική Π.Ο.!

Η στάση του Ανατόλι Τίμοστσουκ, ο οποίος απέχει από δηλώσεις καταδίκης της ρωσικής εισβολής έχει προκάλεσει την μήνιν των συμπατριωτών του, με την Ουκρανική Π.Ο. να εισηγείται την αφαίρεση όλων των τίτλων και βραβείων που έχει κατακτήσει, αλλά και της προπονητικής του άδειας!

Ο παλαίμαχος αρχηγός της εθνικής Ουκρανίας (σ. ρέκορντμαν συμμετοχών) και νυν βοηθός προπονητή στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης δεν έχει προβεί σε κάποια δημόσια τοποθέτηση που να καταδικάζει την προέλαση των Ρωσικών στρατευμάτων, διατηρώντας, παράλληλα, την θέση του στον πάγκο της ρωσικής ομάδας.

Αποτέλεσμα;

Να έχει μετατραπεί σε persona non grata στη χώρα του, με την ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ουκρανίας μάλιστα να του αφαιρεί το προπονητικό δίπλωμα και να εισηγείται επίσης μέχρι και την αφαίρεση όλων των τίτλων και διακρίσεων που έχει κατακτήσει!

Όπερ σημαίνει πως ο 42χρονος θα χάσει αυτομάτως τα τρία μετάλλια πρωταθλητή, τα τρία κυπελλούχου και το ένα του Σούπερ Καπ που είχε με τη Σαχτάρ Ντόντεσκ, ενώ παράλληλα θα διαγραφεί από τη λίστα με τους διεθνείς παίκτες.

«Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ο Τίμοστσουκ, πρώην αρχηγός της εθνικής ομάδας της Ουκρανίας, όχι μόνο δεν έκανε δημόσιες δηλώσεις για το θέμα, αλλά ούτε διέκοψε την συνεργασία του και με ρωσικό σύλλογο. Την ώρα που ένας άλλος σύλλογος, η Μπάγερν, δημοσιεύει ανακοινώσεις και ενεργεί υποστηρικτικά στην Ουκρανία, ο Τιμοστσούκ συνεχίζει να παραμένει σιωπηλός και να δουλεύει σε σύλλογο του επιτιθέμενου. Κάνοντας τη συνειδητή επιλογή του, ο Τίμοστσουκ καταστρέφει την εικόνα του ουκρανικού ποδοσφαίρου και παραβιάζει τον κώδικα δεοντολογίας και του ευ αγωνίζεσθαι της ομοσπονδίας» ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.