Μαρτυρία οπαδού της Άτλας: «Άντρες εκλιπαρούσαν για τη ζωή των παιδιών τους»

Συγκλονίζει μαρτυρία οπαδού της Άτλας για τα θλιβερά επεισόδια στο ματς με την Κερέταρο στο Μεξικό

Μαρτυρία οπαδού της Άτλας: «Άντρες εκλιπαρούσαν για τη ζωή των παιδιών τους»

Συγκλονιστική μαρτυρία από οπαδό της Άτλας που περιγράφει στιγμές από τα θλιβερά επεισόδια στην αναμέτρηση με την Κερετάρο στο Μεξικό.

Οι σκληρές συμπλοκές άφησαν πίσω τους δεκάδες τραυματίες, αλλά κανέναν νεκρό σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Κυβέρνησης του Κερέταρο. Ωστόσο, οι εικόνες και τα video που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου συγκλόνισαν τον ποδοσφαιρικό κόσμο, με τη FIFA να καταδικάζει τη βία.

Ο αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος μετέφερε εικόνες πατεράδων να παρακαλούν τους χούλιγκαν για τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών τους, ενώ εξομολογήθηκε ότι σώθηκε επειδή δεν φορούσε φανέλα.

«Όλοι εμείς της Άτλας ήμασταν εκεί σε μια γωνία, ήμασταν στρυμωγμένοι. Είπα καλά θα πάει, θα γίνει όπως στα άλλα γήπεδα που ηρεμούν τα πράγματα, βγάζουν τον κόσμο και τους αφήνουν αυτούς έξω. Αλλά όχι. Δεν υπήρχε αστυνομία, δεν υπήρχε κανείς άλλους από εκείνους της ιδιωτικής ασφάλειας.

Οι σεκιούριτι μάς άνοιξαν το γήπεδο, σαν να έλεγαν "ελάτε μέσα, θα σας σκοτώσουν". Ήταν μια ενέδρα. Υπήρχαν άντρες που έκλαιγαν, λέγοντας "σας παρακαλώ αφήστε τα παιδιά μου". Έμοιαζε με πόλεμο. Και ήταν μικρά παιδιά".

Όταν γύρισα είδα ότι χτυπούσαν γύρω στα δέκα καθάρματα τον φίλο μου. Πήγα να τον πάρω και είχε δεχθεί ήδη περίπου 200 κλωτσιές. Σηκώθηκε και τον κλώτσησαν ξανά. Άρχισαν να με κυνηγούν και δεν τους έβλεπα πια. Σώθηκα γιατί δεν φορούσα φανέλα», ανέφερε χαρακτηριστικά