Μεξικό: Στο νοσοκομείο 26 άτομα μετά τα επεισόδια στο Κερέταρο - Άτλας (vid)

Βίαια επεισόδια σημειώθηκαν στον αγώνα Κερέταρο-Άτλας για τη Liga MX, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον 26 ατόμων που διακομίστηκαν σε νοσοκομείο του Μεξικού!

Μεξικό: Στο νοσοκομείο 26 άτομα μετά τα επεισόδια στο Κερέταρο - Άτλας (vid)

Ο αγώνας Κερέταρο-Άτλας για τη Liga MX, την κορυφαία ποδοσφαιρική κατηγορία στο Μεξικό, δεν έμελλε να ολοκληρωθεί ποτέ, εξαιτίας βίαιων επεισοδίων που ξέσπασαν ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων που βρέθηκαν στις εξέδρες του σταδίου «Corregidora».

Το ματς διακόπηκε οριστικά στο 63ο λεπτό, όταν οπαδοί εισέβαλαν μαζικά στον αγωνιστικό χώρο. Εικόνες από τα social media αλλά και τα τοπικά τηλεοπτικά Μέσα του Μεξικού έδειχναν ανθρώπους να ξυλοκοπούνται βάναυσα με γροθιές και κλωτσιές, ενώ πολλές φορές χρησιμοποιήθηκαν και άλλα αντικείμενα όπως καρέκλες.

Μιλώντας έξω από ένα νοσοκομείο του Κερετάρο το βράδυ του Σαββάτου, ο παρευρισκόμενος στο παιχνίδι Έκτορ Ραμίρες είπε ότι ορισμένοι επιτιθέμενοι έφεραν ζώνες και μαχαίρια: «Με χτύπησαν με μια καρέκλα και έχω το χτύπημα εδώ. Πού θα βρεις μια καρέκλα σε ένα γήπεδο;».

Δείτε ΕΔΩ βίντεο από τα επεισόδια

Ο κυβερνήτης της πολιτείας Κερετάρο, Μαουρίτσιο Κούρι, δήλωσε ότι έχουν ξεκινήσει έρευνες για απόπειρα ανθρωποκτονίας: «Αν και δεν υπάρχουν θάνατοι, δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν πρόκειται για τραγωδία».

Η συνομοσπονδία ποδοσφαίρου Βόρειας, Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής (CONCACAF), η οποία περιλαμβάνει τη Liga MX του Μεξικού, ζήτησε «ισχυρές» κυρώσεις, ενώ η FIFA κάλεσε τις κυβερνητικές αρχές να αποδώσουν δικαιοσύνη, αναφέροντας σε σχετική ανακοίνωση: «Η βία στο στάδιο La Corregidora ήταν απαράδεκτη».