Ερυθρός Αστέρας: «Θα ήταν τρελό να μας ζητήσουν να αφαιρέσουμε την Gazprom»

Ο Ερυθρός Αστέρας δεν σκοπεύει να διακόψει τη συνεργασία του με τη Gazprom, ενώ είναι αντίθετος με τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στις ρωσικές ομάδες.

Ερυθρός Αστέρας: «Θα ήταν τρελό να μας ζητήσουν να αφαιρέσουμε την Gazprom»

Κυρώσεις έχουν επιβληθεί στους ρωσικούς συλλόγους και στους Ρώσους αθλητές, οι οποίοι έχουν αποκλειστεί απ' όλες τις διοργανώσεις. Τα ρωσικά κλαμπ έχουν αποκλειστεί από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ αρκετοί σύλλογοι και ομοσπονδίες διακόπτουν τις χορηγίες τους από τους Ρώσους.

Την ίδια ώρα στον Ερυθρό Αστέρα τηρούν διαφορετική στάση. Στην ομάδα του Βελιγραδίου βασικός χορηγός είναι η Gazprom και σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αθλητικός διευθυντής Ζβέζνταν Τέρζιτς δεν σκοπεύει η ομάδα να διακόψει τη συγκεκριμένη συνεργασία.

«Είμαστε αγανακτισμένοι. Το περάσαμε αυτό το 1992. Στην Ευρώπη υπάρχει αντιρωσική υστερία, η πολιτική παρεμβαίνει στον αθλητισμό χωρίς λόγο», ανέφερε ο παράγοντας των "ερυθρόλευκων".

«Συμπαθούμε τον ουκρανικό λαό και λυπούμαστε για τις απώλειες αμάχων, αλλά ο ρωσικός λαός είναι κοντά στους Σέρβους και θα είναι πάντα. Η Ρωσία είναι μία υπερδύναμη που ήταν πάντα στο πλευρό των Σέρβων. Δεν μας έχουν ενημερώσει ότι πρέπει να αφαιρέσουμε τη Gazprom από τη φανέλα μας και ειλικρινά ελπίζω ότι αυτό δεν θα συμβεί. Θα ήταν τρελό κάτι τέτοιο», ανέφερε ο Τέρζιτς.