UEFA: Σε ουδέτερες έδρες και δίχως θεατές οι αγώνες της Λευκορωσίας και των συλλόγων της!

Η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA ανακοίνωσε ότι σε ουδέτερη έδρα και «κεκλεισμένων των θυρών» θα διεξάγονται οι αγώνες των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων της Λευκορωσίας και των συλλόγων της χώρας

UEFA: Σε ουδέτερες έδρες και δίχως θεατές οι αγώνες της Λευκορωσίας και των συλλόγων της!

Διαφορετική αντιμετώπιση της UEFA απέναντι σε Ρωσία και Λευκορωσία αναφορικά με τις αθλητικές κυρώσεις ως απόρροια της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας έκανε γνωστό την Πέμπτη (3/3) πως, σε αντίθεση με τη Ρωσία (που οι Εθνικές της ομάδες και οι σύλλογοι της αποκλείστηκαν, μέχρι νεωτέρας, με την σύμφωνη γνώμη και της FIFA...), η Λευκορωσία παραμένει στις διοργανώσεις υπό την αιγίδα της.

Ωστόσο, οι αγώνες των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων της και των συλλόγων της χώρας της Ανατολικής Ευρώπης θα φιλοξενούνται σε ουδέτερη έδρα (δηλαδή εκτός των συνόρων της...) και χωρίς θεατές.

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA θα συγκαλεί περαιτέρω έκτακτες συνεδριάσεις, σε τακτική συνεχή βάση όταν απαιτείται, για να επανεκτιμήσει τη νομική κατάσταση καθώς εξελίσσεται και να λάβει περαιτέρω αποφάσεις, όπως απαιτείται», αναφέρει στην σχετική ανακοίνωσή της.