Ντζιούμπα σε Μικολένκο περί... κρυμμένων στα μπουντρούμια: «Δεν ντρέπομαι που είμαι Ρώσος»

Ενάντια σε κάθε πόλεμο δήλωσε μέσω ανάρτησης του ο αρχηγός της Εθνικής Ρωσίας Αρτέμ Ντζιούμπα διευκρινίζοντας ότι δεν ντρέπεται για την καταγωγή του λίγες ώρες μετά την επί προσωπικού επίθεση του Ουκρανού Μικολένκο που προέβλεπε ότι εκείνος κι οι υπόλοιποι Ρώσοι διεθνείς θα είναι «κλειδωμένοι σε μπουντρούμια»

Ντζιούμπα σε Μικολένκο περί... κρυμμένων στα μπουντρούμια: «Δεν ντρέπομαι που είμαι Ρώσος»

Δεν άφησε αναπάντητες τις κατηγορίες που του πρόσαψε επί προσωπικού ο Βιτάλι Μικολένκο ο Αρτέμ Ντζιούμπα.

Ο Ουκρανός παίκτης της Έβερτον επιτέθηκε μ' ανοίκειες εκφράσεις στον αρχηγό της εθνικής Ρωσίας και τους υπόλοιπους διεθνείς, απαιτώντας, να αντιδράσουν για την εισβολή των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στην πατρίδα τους.

«Όσο παραμένεις σιωπηλός κ@@@@λη Αρτέμ Τζούμπα παρέα με τους ηλίθιους συμπαίκτες σου στο ποδόσφαιρο, πολίτες που δεν φταίνε σε τίποτα θα πεθαίνουν. Θα είστε κλειδωμένοι στα μπουντρούμια σας για το υπόλοιπο της ζωής σας για να προστατέψετε τις ζωές των παιδιών σας. Και χαίρομαι γι’' αυτό»

Η τοποθέτηση του επιθετικού της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης -μακροσκελής και σ' εντελώς άλλο μήκος κύματος - στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περιείχε διευκρίνιση ότι είναι κατά κάθε πολέμου, αλλά και των διακρίσεων λόγω εθνικότητας, τις οποίες θεωρεί ότι έχουν υποστεί οι Ρώσοι λόγω του πολέμου. Παράλληλα τόνισε ότι είναι περήφανος για την καταγωγή του...

«Μέχρι πρόσφατα, δεν ήθελα να μιλήσω για το θέμα των γεγονότων στην Ουκρανία. Δεν ήθελα, όχι επειδή φοβάμαι, αλλά επειδή δεν είμαι ειδικός στην πολιτική, δεν μπήκα ποτέ σε αυτό και δεν είχα σκοπό (σε αντίθεση με έναν μεγάλο αριθμό πολιτικών επιστημόνων και ιολόγων που εμφανίστηκαν πρόσφατα στο Ιντερνετ). Αλλά όπως όλοι, έχω τη δική μου άποψη.

Επειδή με ελκύει αυτό το θέμα από όλες τις πλευρές, θα πω την άποψή μου. Είμαι ενάντια σε κάθε πόλεμο. Ο πόλεμος είναι τρομακτικός. Είμαι όμως και ενάντια στην ανθρώπινη επιθετικότητα και μίσος, που καθημερινά αποκτά κάποιες υπερβατικές διαστάσεις.

Είμαι κατά των εθνικών διακρίσεων. Δεν ντρέπομαι που είμαι Ρώσος. Είμαι περήφανος που είμαι Ρώσος. Και δεν καταλαβαίνω γιατί οι αθλητές πρέπει να υποστούν συνέπειες.

Δεν δέχομαι δύο μέτρα και δύο σταθμά. Γιατί μπορεί κανείς να κάνει τα πάντα, αλλά εμείς κρεμάμε όλα τα σκυλιά. Γιατί όλοι φωνάζουν πάντα για τον αθλητισμό να μείνει εκτός πολιτικής, αλλά με την πρώτη ευκαιρία, όταν πρόκειται για τη Ρωσία, αυτή η αρχή ξεχνιέται εντελώς;

Δεν υπάρχει αμφιβολία, ο πόλεμος είναι τρομακτικός. Σε ακραίες καταστάσεις, οι άνθρωποι δείχνουν τον χαρακτήρα τους, μερικές φορές με τρόπο αρνητικό. Πόσος θυμός, βρωμιά και χολή έχει εκτοξευθεί μέχρι τώρα σε όλους τους Ρώσους, ανεξάρτητα από τη θέση και το επάγγελμά τους.

Αυτοί οι χιλιάδες άνθρωποι που γράφουν βρισιές και απειλές - μπείτε στη σειρά! Είναι πραγματικά αξιοπερίεργο να ακούς όλα αυτά από ανθρώπους στους οποίους η Ρωσία έχει προσφέρει πάρα πολλά . Όλα αυτά επιτείνουν απλώς το αρνητικό κλίμα. Ο πόλεμος θα τελειώσει, αλλά οι ανθρώπινες σχέσεις θα παραμείνουν.

Και τότε δεν θα υπάρχει επιστροφή. Να το θυμάσαι.

ΥΓ. Και σε κάποιους συναδέλφους που ζούνε βασιλικά στην Αγγλία και λένε άσχημα πράγματα: Όλα αυτά δεν μας προσβάλλουν, έχουμε κατανόηση! Ειρήνη και καλοσύνη σε όλους!».