Βορονίν: «Δεν μπορώ να μείνω σε μια χώρα που ο στρατός της σκοτώνει συμπατριώτες μου»

Ο Αντρέι Βορονίν αποχώρησε από τη θέση του βοηθού προπονητή της Ντιναμό Μόσχας, λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Βορονίν: «Δεν μπορώ να μείνω σε μια χώρα που ο στρατός της σκοτώνει συμπατριώτες μου»

Την παραίτησή του από τη θέση του βοηθού προπονητή της Ντιναμό Μόσχας υπέβαλε ο Αντρέι Βορονίν και ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τον σύλλογο.

Παρά το γεγονός ότι μια μέρα πριν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είχε επεκτείνει το συμβόλαιό του με την ομάδα, εν τούτοις μετά οι τελευταίες εξελίξεις έβαλαν τέλος στη συνεργασία του με τη Ντιναμό.

«Είμαι ευγνώμων στους συνεργάτες μου, τα μέλη του σταφ, τους παίκτες και τους φιλάθλους για τη συμπεριφορά τους απέναντί μου όσο καιρό ήμουν εκεί. Όμως δεν βλέπω πώς μπορώ να μείνω σε μια χώρα ο στρατός της οποίας καταστρέφει τις πόλεις μας και σκοτώνει τους συμπατριώτες μου», τόνισε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του.

Κατά την διάρκεια της ποδοσφαιρικής του καριέρα ο άλλοτε διεθνής επιθετικός αγωνίστηκε μεταξύ άλλων σε Γκλάντμπαχ, Λεβερκούζεν, Λίβερπουλ και Ντιναμό Μόσχας, ενώ με την εθνική Ουκρανίας κατέγραψε 75 εμφανίσεις και οχτώ γκολ.