FIFA και UEFA αποβάλουν τη Ρωσία από τις διεθνείς διοργανώσεις

H FIFA κατόπιν συνεννόησης με την UEFA αναμένεται να ανακοινώσει την αποβολή της εθνικής Ρωσίας από τις διεθνείς διοργανώσεις, γεγονός που σημαίνει ότι θα μείνει εκτός από τα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

FIFA και UEFA αποβάλουν τη Ρωσία από τις διεθνείς διοργανώσεις

Μία πολύ σκληρή απόφαση είναι έτοιμη να πάρει η FIFA κατόπιν συνεννόησης με την UEFA. Το αρχικό μέτρο να επιβάλει το ακρωνύμιο «RFU» σε κάθε διεθνή συμμετοχή της αποδείχτηκε προσωρινό.

Η παγκόσμια ομοσπονδία είναι έτοιμη να πετάξει εκτός διεθνών διοργανώσεων και φυσικά εκτός του προσεχούς Μουντιάλ την εθνική ομάδα της Ρωσίας. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Reuters η FIFA αναμένεται να ανακοινώσει εντός της ημέρας την απόφαση της.

Η FIFA βρήκε πάτημα στην εξαγγελία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, η οποία κάλεσε όλες τις αθλητικές ομοσπονδίες να αποβάλλουν τους Ρώσους και τους Λευκορώσους αθλητές και διαιτητές από τις διεθνείς διοργανώσεις. Κάπως έτσι και η FIFA παίρνει την απόφαση να αποβάλλει μέχρι νεωτέρας τη Ρωσία.

Από τη στιγμή που θα ανακοινωθεί αυτό θα σημάνει τον αποκλεισμό της Ρωσίας από τα μπαράζ του Μουντιάλ στα οποία συμμετέχει κάτι που άλλωστε είχαν ζητήσει Πολωνία και Σουηδία. Όλα δείχνουν ότι ο αποκλεισμός θα είναι οριστικός και για να αρθεί θα πρέπει να έχει αλλάξει ριζικά η κατάσταση μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας έως τις 24 Μαρτίου.