Τσέλσι-Λίβερπουλ: Το παρελθόν και η σύγκριση Τούχελ-Κλοπ

Η Τσέλσι αντιμετωπίζει την Λίβερπουλ στον τελικό του League Cup με τους προπονητές των δύο ομάδων, Τόμας Τούχελ και Γιούργκεν Κλοπ, να έχουν πολλά κοινά στην καριέρα τους.

Τσέλσι-Λίβερπουλ: Το παρελθόν και η σύγκριση Τούχελ-Κλοπ

Οι Τσέλσι και Λίβερπουλ θα τεθούν αντιμέτωπες την Κυριακή (27/2) στον τελικό του League Cup με τους προπονητές των δύο ομάδων, Τόμας Τούχελ και Γιούργκεν Κλοπ να έχουν μια μακρά ιστορία τόσο ως αντίπαλοι όσο και με την κοινή τους πορεία.

Οι δύο Γερμανοί προπονητές έχτισαν το όνομά τους στην Γερμανία ως προπονητές της Μάιντς. Ο μεν Τούχελ για μια πενταετία από το 2009 έως το 2014 ενώ ο δε Κλοπ πριν από αυτόν για επτά χρόνια από το 2001 έως το 2008.

Έπειτα, οι πορείες τους συνέχισαν να κινούνται στην ίδια διεύθυνση καθώς ο Τούχελ διαδέχθηκε τον Γιούργκεν Κλοπ στην Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Οι δύο προπονητές έχουν τεθεί αντιμέτωποι συνολικά 17 φορές με τον τεχνικό της Λίβερπουλ να έχει 9 νίκες έναντι 3 του 48χρονου προπονητή της Τσέλσι. Παρόλα αυτά, ο Τούχελ είναι αήττητος απέναντι στον Κλοπ ως προπονητής των Πρωταθλητών Ευρώπης.

Σε μια πιο ειδική σύγκριση, ο Τούχελ έχει στην Τσέλσι 63% ποσοστό νικών σε 72 παιγνίδια. Αντίστοιχα, ο Κλοπ με την Λίβερπουλ μετρά 61% ποσοστό νικών σε 358 ματς.

Οι μπλε στο ίδιο διάστημα σκοράρουν 1.7 και δέχονται 0.6 γκολ ανά ματς ενώ οι κόκκινοι σκοράρουν 2.1 γκολ και δέχονται 1.0.

Το μεγαλύτερο αήττητο σερί του Τούχελ είναι 14 ματς ενώ του Κλοπ 25 ενώ οι περισσότερες συνεχόμενες νίκες της Τσέλσι με τον Γερμανό είναι 6 και της Λίβερπουλ 10.

Τέλος, τα περισσότερα ματς που έμειναν χωρίς νίκη είναι 4 για τον Τούχελ και 5 για τον Κλοπ.