League Cup: Τσέλσι εναντίον Λίβερπουλ για το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς

Η Πρωταθλήτρια Κόσμου Τσέλσι αντιμετωπίζει την ασταμάτητη Λίβερπουλ στο Γουέμπλεϊ για τον τελικό του League Cup με στόχο τον πρώτο τίτλο της χρονιάς στην Αγγλία. 

League Cup: Τσέλσι εναντίον Λίβερπουλ για το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς

Την Κυριακή το βράδυ (18:30) στον τελικό του League Cup Τσέλσι και Λίβερπουλ θα διεκδικήσουν τον πρώτο τίτλο της χρονιάς στην Αγγλία.

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης θα παραταχθούν χωρίς απουσίες πλην του μακροχρόνια απόντος Μπεν Τσίλγουελ και θα διεκδικήσουν ακόμη ένα τρόπαιο φέτος μετά το Ευρωπαϊκό Super Cup και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Ο Τόμας Τούχελ είδε και τον Ρις Τζέιμς να προπονείται κανονικά και τον υπολογίζει για την βασική ενδεκάδα.

Οι μπλε στον δρόμο τους προς τον τελικό ξεπέρασαν τα εμπόδια των Άστον Βίλα, Σαουθάμπτον, Μπρέντφορντ και Τότεναμ.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, η Λίβερπουλ έχει τις περισσότερες κατακτήσεις στην ιστορία του θεσμού από κοινού με την Μάντσεστερ Σίτι και έχει την ευκαιρία να την ξεπεράσει και να μείνει μόνη πρώτη στην παραπάνω λίστα.

Ο Γιούργκεν Κλοπ δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του Ρομπέρτο Φιρμίνο ο οποίος είναι τραυματίας ενώ αντίθετα ο Ντιόγο Ζότα ξεπέρασε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε και πιθανότατα θα είναι στον πάγκο. Την εστία των κόκκινων θα υπερασπιστεί ο νεαρός Κέλεχερ και όχι ο Άλισον όπως έγινε και στα προηγούμενα ματς της διοργάνωσης σύμφωνα με τον τεχνικό της Λίβερπουλ.

Οι κόκκινοι βρέθηκαν στο Γουέμπλεϊ αφού απέκλεισαν κατά σειρά Νόριτς, Πρέστον, Λέστερ και Άρσεναλ.

Οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες στον τελικό του League Cup το 2005 με τον Ζοσέ Μουρίνιο να κατακτά το πρώτο του τρόπαιο με την Τσέλισι.

Στις δύο αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα, Λίβερπουλ και Τσέλσι αναδείχθηκαν ισόπαλες, με 1-1 στο Άνφιλντ και με 2-2 στο Στάμφορντ Μπριτζ.