Γκουαρντιόλα: «Επηρεασμένος ο Ζιντσένκο, αλλά έτοιμος να παίξει»

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα μίλησε για τον Ολεξάντερ Ζιντσένκο τονίζοντας πως είναι επηρεασμένος από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανίας.

Γκουαρντιόλα: «Επηρεασμένος ο Ζιντσένκο, αλλά έτοιμος να παίξει»

Δύσκολες ώρες περνάει ο Ολεξάντερ Ζιντσένκο της Μάντσεστερ Σίτι λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα μίλησε για τον ποδοσφαιριστή του τονίζοντας πως έχει επηρεαστεί απ' όσα συμβαίνουν στην πατρίδα του, αλλά είναι και έτοιμος να παίξει με την Έβερτον εφόσον του ζητηθεί.

«Τι θα κάνατε, αν κάποιος από το εξωτερικό επιτεθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο; Έτσι νιώθει» τόνισε ο Γκουαρντιόλα όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την παρουσία του παίκτη του σε διαμαρτυρία στο Μάντσεστερ.

«Ανησυχούμε, αυτό είναι που νιώθουμε με τη χώρα μας όπου γεννηθήκαμε. Σκοτώνοντας αθώους ανθρώπους, πώς θα ένιωθες; Υποθέτω ότι έτσι νιώθει. Φυσικά και είμαστε κοντά του. Φυσικά έχει την υποστήριξή μας. Έγινε επίθεση στη χώρα που γεννήθηκε και αγαπά. Είναι δυνατός και ξέρει ότι είμαστε εδώ» είπε ο Καταλανός προπονητής.

Στη συνέχεια ο τεχνικός της Σίτι τόνισε πως μίλησε με τον ποδοσφαιριστή του ενόψει του αγώνα με την Έβερτον. «Μιλήσαμε για όλα αυτά, μίλησα μαζί του. Όλοι μίλησαν. Αυτοί οι τίτλοι των εφημερίδων σε όλο τον κόσμο προκαλούν μια ανησυχία. Ο Όλεκς είναι απίστευτα δυνατός, ένας πραγματικά εξαιρετικός τύπος. Φυσικά δεν είναι εύκολο, αλλά σήμερα και χθες στην προπόνηση ήταν εξαιρετικός. Είναι έτοιμος να παίξει αν χρειαστεί».