Λίβερπουλ – Λιντς 6-0: «Κόκκινη καταιγίδα» και σε απόσταση βολής από τη Σίτι (highlights)

Η Λίβερπουλ ήταν εντυπωσιακή, σκόρπισε τη Λιντς (6-0) και πλησίασε στους τρεις βαθμούς την πρωτοπόρο και κάτοχο του τίτλου Μάντσεστερ Σίτι.  Από δύο γκολ οι Σαλάχ, Μανέ και από ένα οι Μάτιπ, Φαν Ντάικ. 

Λίβερπουλ – Λιντς 6-0: «Κόκκινη καταιγίδα» και σε απόσταση βολής από τη Σίτι (highlights)

Σε απόσταση βολής από τη Μάντσεστερ Σίτι η Λίβερπουλ. Η ομάδα του μεγάλου λιμανιού συνέτριψε 6-0 τη Λιντς, σημειώνοντας τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο με ηγέτη και σκόρερ τον Μο Σαλάχ και ισάριθμα στην επανάληψη με τον Μανέ να παίρνει τη σκυτάλη...

Ο Αιγύπτιος άνοιξε το σκορ με πέναλτι (χέρι Ντάλας μετά τη σέντρα του Ρόμπερτσον) στο 15’ και στο 30’ έβγαλε ασίστ στον Μάτιπ, ο οποίος αν και κεντρικός αμυντικός τελείωσε ιδανικά τη φάση για το 2-0.

Στο 35’ ο Σαλάχ και πάλι με πέναλτι (το κέρδισε ο Μανέ μετά την υπέροχη πάσα του Αιγύπτιου) διαμόρφωσε το 3-0, σε ένα διάστημα όπου οι παίκτες του Κλοπ είχαν αρκετές φάσεις, διασκέδασαν τον κόσμο τους, με τον Ντίας και πάλι να είναι εξαιρετικός και την ομάδα του Γερμανού να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο.

Η Λιντς βγήκε για να παίξει την μπάλα της, όπως κάνει σε όλα τα παιχνίδια. Είχε κάποιες στιγμές στο ξεκίνημα (μία με τον Τζέιμς μετά το λάθος του Άλισον), σκόραρε με τον Ραφίνια (1-1) αλλά το γκολ σωστά δεν μέτρησε γιατί ήταν σε θέση οφ σάιντ. Η άμυνά της ήταν…παιδική χαρά και κόντρα σε μια ομάδα όπως η Λίβερπουλ, δεν μπόρεσε να αποφύγει τη συντριβή.

Στην επανάληψη, ο ρυθμός έπεσε γιατί η Λίβερπουλ έχει και τον τελικό του Λιγκ Καπ, με την Τσέλσι την Κυριακή (27/2), ωστόσο η ομάδα του Κλοπ πέτυχε ακόμη τρία γκολ με σβηστές τις μηχανές.

Το τέταρτο γκολ ήρθε από τον Μανέ (80΄), αφού πρώτα πίεσε ο Ντίας και εν συνεχεία έβγαλε ασίστ ο Χέντερσον. Ο Μανέ ήταν αυτός που στο 90' διαμόρφωσε το 4-0, μετά την προσπάθεια για γκολ του Οριγκί και στις καθυστερήσεις ο Φαν Ντάικ έβαλε το...κερασάκι στην τούρτα για το 6-0!