Εμιλιάνο Σάλα: Νεκρός από εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα, πριν την πτώση του αεροπλάνου στη Μάγχη

Νέα στοιχεία για τον θάνατο του Εμιλιάνο Σάλα δείχνουν ότι είχε χάσει τις αισθήσεις από εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα, πριν καταπέσει το μονοκινητήριο αεροσκάφος, που μετέφερε, στην Αγγλία, τον άτυχο Αργεντινό ποδοσφαιριστή στα παγωμένα νερά της Μάγχης

Εμιλιάνο Σάλα: Νεκρός από εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα, πριν την πτώση του αεροπλάνου στη Μάγχη

Τρία χρόνια και πλέον έχουν περάσει από την 21η Ιανουαρίου του 2019, όταν στα ανταριασμένα νερά της Μάγχης κατέπεσε το μονοκινητήριο αεροσκάφος που μετέφερε στην Αγγλία, από τη Γαλλία, τον Εμιλιάνο Σάλα για να ολοκληρώσει την μεταγραφή του στην Κάρντιφ, αφού η ομάδα του Ναντ είχε δώσει την συγκατάθεση της.

Ωστόσο, ακόμη και σήμερα, υπάρχουν ευρήματα για τον θάνατο του Αργεντινού επιθετικού τα οποία αλλάζουν τα μέχρι τώρα «πιστεύω» αναφορικά με την αιτία θανάτου του.

Σύμφωνα με αυτά οι τοξικολογικές εξετάσεις που υποβλήθηκε η σωρός του έδειξε πως είχε χάσει τις αισθήσεις του πριν την πτώση του αεροσκάφους, στο κανάλι της Μάγχης, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας, που επικρατούσε.

Στις 28 Οκτωβρίου 2021 ο Ντέιβιντ Χέντερσον, ο άνθρωπος που είχε οργανώσει τη μοιραία πτήση που επέβαινε ο άτυχος παίκτης κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο του Κάρντιφ...

Ο 67χρονος είχε ομολογήσει ότι εκείνος ήταν που κανόνισε τη μοιραία πτήση χωρίς το αεροπλάνο να έχει άδεια ή εξουσιοδότηση να μεταφέρει επιβάτες.

Η σορός που βρέθηκε εντός του αεροσκάφους και αναδύθηκε από ειδική ομάδα στην επιφάνεια της θάλασσας ήταν του άτυχου ποδοσφαιριστή, που εξαφανίστηκε στις 21 Ιανουαρίου.

Η σορός του πιλότου, αντίθετα, δεν βρέθηκε ποτέ.

Νέα ευρήματα ωστόσο, έρχονται στο φως της δημοσιότητας, με την Daily Mirror να αναφέρει ότι ο Σάλα ήταν αναίσθητος πριν από τη σύγκρουση του αεροσκάφους, αφού τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων έδειξαν υψηλά επίπεδα από μονοξείδιο του άνθρακα τα οποία του προκάλεσαν και δηλητηρίαση.

Συγκεκριμένα, έδειξαν επίπεδο κορεσμού στο αίμα με μονοξείδιο του άνθρακα 58%, το οποίο περιέγραψε ως «σοβαρή δηλητηρίαση» που προκλήθηκε από το σύστημα εξάτμισης του αεροπλάνου, τα τοξικά αέρια του οποίου είχαν εισχωρήσει στο αεροσκάφος, λόγω διαρροής...