Βundesliga: Νίκες «σεντονιού» για Φράιμπουργκ και Χόφενχαϊμ

Φράιμπουργκ και Χόφενχαϊμ κέρδισαν 2-1 τις Άουγκσμπουργκ και Βόλφσμπουργκ αντίστοιχα και ισοβαθμούν στην τέταρτη θέση της Bundesliga, που οδηγεί στο Champions League της επόμενης περιόδου. Tα αποτελέσματα, οι σκόρερς και η βαθμολογία.

Βundesliga: Νίκες «σεντονιού» για Φράιμπουργκ και Χόφενχαϊμ

Φράιμπουργκ και Χόφενχαϊμ πανηγύρισαν τη νίκη στις αναμετρήσεις τους στην 23η αγωνιστική της Bundesliga και συνεχίζουν τη μάχη τους για την κατάκτηση μιας θέσης στον βαθμολογικό πίνακα που οδηγεί στο Champions League της επόμενης περιόδου. Αμφότερες κέρδισαν τις Άουγκσμπουργκ και Βόλφσμπουργκ αντίστοιχα και ισοβαθμούν στην τέταρτη θέση της κατάταξης.

Αναλυτικότερα, η Φράιμπουργκ επιβλήθηκε 2-1 της Άουγκσμπουργκ με τα γκολ των Πέτερσεν (4’) και Σλότερμπεκ (26’) από το πρώτο ημίχρονο και με το τρίποντο αυτό επέστρεψε στις επιτυχίες μετά από δύο αρνητικά αποτελέσματα στα προηγούμενα παιχνίδια της στον θεσμό.

Η Χόφενχαϊμ με την σειρά της, αν και βρέθηκε να χάνει στο πρώτο 45λεπτο από τους «λύκους» της Βόλφσμπουργκ, εν συνεχεία έφερε «τούμπα» το ματς μέσα σε διάστημα πέντε λεπτών στην επανάληψη και πήρε το εκτός έδρας τρίποντο με 1-2. Στο 73’ ο Λάρσεν ισοφάρισε σε 1-1 και στο 78’ ο Κράμαριτς πέτυχε την ανατροπή διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Στο μεταξύ, η Αρμίνια Μπίλεφελντ κέρδισε 1-0 την Ουνιόν Βερολίνου και απομακρύνθηκε από τη ζώνη του υποβιβασμού, στερώντας παράλληλα την ευκαιρία στην αντίπαλό της να πλησιάσει τις ευρωπαϊκές θέσεις της κατάταξης.

Τέλος, η Μπόχουμ με πέναλτι του Λόουεν στο 94’ αποσόβησε την ήττα στον αγώνα της κόντρα στη Στουτγκάρδη και με το 1-1 κράτησε την αντίπαλό της στη ζώνη του υποβιβασμού. Στο συγκεκριμένο ματς ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος ξεκίνησε βασικός για τους γηπεδούχους και ο Κώστας Σταφυλίδης μπήκε στο παιχνίδι ως αλλαγή για τους φιλοξενούμενους.

Το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 18/02
Μάιντζ-Μπάγερ Λεβερκούζεν 3-2
(57' Μάρτιν, 84' Μπέτιους, 89' Ίνγκβαρτσον - 35' Σικ, 74' Αλάριο)

Σάββατο, 19/02

Αρμίνια Μπίλεφελντ-Ουνιόν Βερολίνου 1-0
(53’ Οκουγκάβα)

Βόλφσμπουργκ-Χόφενχαϊμ 1-2
(36’ Βιντ – 73’ Λάρσεν, 78’ Κράμαριτς)

Στουτγκάρδη-Μπόχουμ 1-1
(56’ αυτ. Μπέλα-Κότσαπ – 90’+4’ Λόουεν)

Άουγκσμπουργκ-Φράιμπουργκ 1-2
(16’ Γκρεγκόριτς – 4’ Πέτερσεν, 26’ Σλότερμπεκ)

19.30: Κολωνία-Άιντραχτ Φρανκφούρτης

Κυριακή, 20/02

16.30: Μπάγερν Μονάχου-Γκρόιτερ Φιρτ

18.30: Μπορούσια Ντόρτμουντ-Μπορούσια Μένχενγκλάντμπαχ

20.30: Χέρτα Βερολίνου-Λειψία

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ