Σταντάρ Λιέγης: Κατηγορεί τις Άντερλεχτ και Γκενκ ότι έστησαν το Πρωτάθλημα του 2014!

Ο πρόεδρος της Σταντάρ Λιέγης κατέθεσε μήνυση κατά της Άντερλεχτ και της Γκενκ, υποστηρίζοντας ότι το πρωτάθλημα της Jupiler League την σεζόν 2013-14 στήθηκε σε βάρος της.

Σταντάρ Λιέγης: Κατηγορεί τις Άντερλεχτ και Γκενκ ότι έστησαν το Πρωτάθλημα του 2014!

Στα ποινικά δικαστήρια προσέφυγε την Τρίτη (15/2) ο πρόεδρος της Σταντάρ Λιέγης , καταθέτοντας μηνύσεις κατά της Άντερλεχτ, της Γκενκ, αλλά και των ποδοσφαιριστών Άντονι Βάντεν Μπόρε και Ιλόμπε Μπογιό.

Ο ισχυρός άνδρας των Φλαμανδών, Ρομάν Ντισατελέ, θεωρεί πως τα παιγνίδια Άντερλεχτ -Γκενκ 4-0 και Γκενκ–Κλαμπ Μπριζ 3-2, στήθηκαν ώστε η ομάδα της Λιέγης να χάσει τον τίτλο της Jupiler League εκείνης της περιόδου.

Όπως διατείνεται ο Ντισατελέ, ο αμυντικός των «αντερλεχτουά» Άντονι Βάντεν Μπόρε, πριν από το παιχνίδι με την Γκενκ μπήκε στα αποδυτήρια των γηπεδούχων και, με μεσάζοντα, τον καλό του φίλο Ιλόμπε Μπογιό μοίραζαν ρολόγια στους παίκτες των φιλοξενούμενων, ώστε να έχουν μειωμένη απόδοση.

Μαζί του τάχθηκαν τόσο ο Πολ-Ζοσέ Εμποκού όσο και ο Γέλε Βαν Ντάμε, οι οποίοι τότε αγωνίζονταν στη Σταντάρ, καταθέτοντας μηνύσεις απέναντι στην Άντερλχτ και την Γκενκ, αλά όχι και στα εμπλεκόμενα πρόσωπα.