Τσέλσι - Παλμέιρας 2-1: Παγκόσμιοι πρωταθλητές οι «μπλε» στην παράταση!

Η Τσέλσι επιβλήθηκε της Παλμέιρας με 2-1 στην παράταση και αναδείχθηκε για πρώτη φορά πρωταθλήτρια κόσμου στον τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου Συλλόγων.

Τσέλσι - Παλμέιρας 2-1: Παγκόσμιοι πρωταθλητές οι «μπλε» στην παράταση!

Ακόμα ένα τίτλο προσέθεσε την τροπαιοθήκη της η Τσέλσι, επικρατώντας στον τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου Συλλόγων με 2-1 της Παλμέιρας.

Το σκορ άνοιξαν οι «μπλε» στο 55', όταν ο Χάντσον-Οντόι με καλή σέντρα βρήκε τον Λουκάκου που άνοιξε το σκορ.

Η Παλμέιρας ισοφάρισε στο 64', όταν ο Τιάγκο Σίλβα σε διεκδίκηση της μπάλας τη βρήκε με το χέρι, με τον διαιτητή να δίνει πέναλτι, μετά από παρέμβαση του VAR και τον Ράφαελ Βέιγκα να νικάει τον Μεντί από την άσπρη βούλα για το 1-1.

Το σκορ δεν άλλαξε στην κανονική διάρκεια, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στην παράταση, όπου κρίθηκε ο νικητής. Στο 117' σε σουτ του Αθπιλικουέτα, μέσα από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Λουάν. Ο διαιτητής, αφού συμβουλεύτηκε το VAR, καταλόγισε πέναλτι.

Από την άσπρη βούλα ο Κάι Χάβερτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το τελικό σκορ και χαρίζοντας τον τίτλο στους Λονδρέζους. Η Παλμέιρας μάλιστα από το 120+6' αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο, αφού ο Λουάν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Τιάγκο Σίλβα, Κρίστενσεν, Ρίντιγκερ, Αθπιλικουέτα, Χάντσον-Οντόι (76' Βέρνερ), Κόβατσιτς (91' Ζιγές), Καντέ, Χάβερτς, Μάουντ (31' Πούλισικ), Λουκάκου (76' Σαούλ)

ΠΑΛΜΕΪΡΑΣ: Γουέβερτον, Πικέρες, Γκόμες, Λουάν, Ρότσα, Ντανίλο, Βέιγκα (78' Ατουέστα), Σκάρπα, Ραφαέλ (60' Ζαΐλσον), Ντούντου (103' Ναβάρο), Ρόνι (77' Γουέσλεϊ)