Coppa Italia: Πανηγυρικά στα ημιτελικά η Ίντερ, 2-0 τη Ρόμα

Η Ίντερ νίκησε 2-0 τη Ρόμα στο «Μεάτσα» με τα γκολ των Ντζέκο (2') και Αλέξις Σάντσες (68’) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Coppa Italia.

Coppa Italia: Πανηγυρικά στα ημιτελικά η Ίντερ, 2-0 τη Ρόμα

Την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Coppa Italia εξασφάλισε η Ίντερ και διατήρησε ζωντανό το όνειρό της για την κατάκτηση του τίτλου στην διοργάνωση. Οι «νερατζούρι» άφησαν πίσω τους την ήττα στο πρωτάθλημα από τη συμπολίτισσα Μίλαν και κέρδισαν 2-0 τη Ρόμα στο «Τζιουζέπε Μεάτσα».

Στο συγκεκριμένο ματς ο προπονητής των Ρωμαίων, Ζοσέ Μουρίνιο, επέστρεψε ως αντίπαλος στο γήπεδο που δοξάστηκε από τους «νερατζούρι», τους οποίους είχε οδηγήσει μεταξύ άλλων και στην κατάκτηση του «τρεμπλ» τη σεζόν 2009/10 (σ. πρωτάθλημα, Κύπελλο και Champions League), ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι οπαδοί των Μιλανέζων τον αποθέωσαν πριν την έναρξη του αγώνα.

Παράλληλα, ιδιαίτερο ήταν το συγκεκριμένο παιχνίδι και για τον Βόσνιο επιθετικό της Ίντερ, Έντιν Ντζέκο, καθώς αντιμετώπισε την πρώην ομάδα του. Μάλιστα, ο 35χρονος φορ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο δεύτερο μόλις λεπτό της συνάντησης από ασίστ του Πέρισιτς (1-0) και δεν πανηγύρισε το τέρμα του κόντρα στην ομάδα που πέρασε τις προηγούμενες έξι σεζόν.

Τόσο στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου όσο και στην επανάληψη και οι δύο ομάδες βρέθηκαν πολύ κοντά στην επίτευξη ενός γκολ. Εκ του αποτελέσματος όμως, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που το πέτυχαν, όταν από την «φωτοβολίδα» του Αλέξις Σάντσες στο 68’ διπλασίασαν τα τέρματά τους για το τελικό 2-0.

Το πρόγραμμα των προημιτελικών του Κυπέλλου
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (8/2)
Ίντερ – Ρόμα 2-0
(2’ Ντζέκο, 68’ Σάντσες)

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (9/2)
22.00: Μίλαν – Λάτσιο

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (10/2)
19.00: Αταλάντα – Φιορεντίνα
22.00: Γιουβέντους – Σασουόλο