Παράπονα Ζαρντίμ για το σύστημα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων

Ο προπονητής της Αλ Χιλάλ, Λεονάρντο Ζαρντίμ, θεωρεί ότι το αγωνιστικό πρόγραμμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων ευνοεί τις ευρωπαϊκές ομάδες.

Παράπονα Ζαρντίμ για το σύστημα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων

Στο σύστημα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων αναφέρθηκε ο προπονητής της Αλ Χιλάλ, Λεονάρντο Ζαρντίμ, το οποίο θεωρεί ότι ευνοεί την ομάδα που μετέχει στην διοργάνωση από την Ευρώπη.

Η κάτοχος του Champions League Ασίας θα αντιμετωπίσει αύριο (9/2) την Τσέλσι για τα ημιτελικά του θεσμού, ενώ ο νικητής από τη μεταξύ τους συνάντηση θα πάρει μέρος στον μεγάλο τελικό το Σάββατο (12/2) με αντίπαλο την Παλμέιρας με έπαθλο το πολυπόθητο τρόπαιο.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Τσέλσι ξεκινά την πορεία της στο τουρνουά απευθείας από τα ημιτελικά, όπως συμβαίνει με όλους τους εκπροσώπους από την Γηραιά ήπειρο. Αντίθετα, η Αλ Χιλάλ για να φτάσει στους «4» αντιμετώπισε στον δεύτερο γύρο του θεσμού την Αλ Τζαζίρα, την οποία διέσυρε με το εμφατικό 6-1.

«Θα ήθελα να απευθυνθώ στη FIFA γιατί θεωρώ άδικο κάποιες ομάδες πρέπει να παίζουν τέσσερις αγώνες σε οκτώ ημέρες και άλλες ομάδες, οι καλύτερες, πρέπει να παίξουν δύο αγώνες με τις ομάδες τους ξεκούραστες», είπε ο Πορτογάλος, πρώην προπονητής του Ολυμπιακού και πρόσθεσε κλείνοντας:

«Θα πρέπει να υπάρχει καλύτερος σχεδιασμός με το πρόγραμμα των αγώνων για να ανακάμψουν, ώστε η Ασία και η Νότια Αμερική να έχουν φιλοδοξίες να κερδίσουν αυτό το κύπελλο».

Για την ιστορία, η τελευταία ομάδα εκτός Ευρώπης που είχε κατακτήσει το τρόπαιο ήταν η Κορίνθιανς το 2012, όταν κέρδισε 1-0 την Τσέλσι στη Γιοκοχάμα με γκολ του Περουβιανού Πάολο Γκερέρο.

Έκτοτε, το τρόπαιο κατέληξε τέσσερις φορές στη Ρεάλ Μαδρίτης (2014, 2016, 2017, 2018), δύο φορές στην Μπάγερν Μονάχου (2013, 2020) και μία σε Μπαρτσελόνα (2015) και Λίβερπουλ (2019).