COPA AFRICA: Πρωταθλήτρια Αφρικής η Σενεγάλη του Σισέ, 4-2 στα πέναλτι την Αίγυπτο (0-0 κ.δ.)

Η Σενεγάλη με τον Παπ Αμπού Σισέ του Ολυμπιακού στην αποστολή της, νίκησε 4-2 στα πέναλτι την Αίγυπτο (0-0 κ.δ.) στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής και κατέκτησε το τρόπαιο για πρώτη φορά στην Ιστορία της.

COPA AFRICA: Πρωταθλήτρια Αφρικής η Σενεγάλη του Σισέ, 4-2 στα πέναλτι την Αίγυπτο (0-0 κ.δ.)

Πρωταθλήτρια Αφρικής στέφθηκε η Σενεγάλη για πρώτη φορά στην ιστορία της. Τα "λιοντάρια της Τεράνγκα" νίκησαν στον τελικό του Κόπα Άφρικα την Αίγυπτο με 4-2 στα πέναλτι κι αφού ο κανονικός αγώνας και η παράταση βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα (0-0). Αντίθετα, η Αίγυπτος, παρέμεινε στις επτά κατακτήσεις.
Η Σενεγάλη, που είχε στην αποστολή της τον Παπ Αμπού Σισέ του Ολυμπιακού (σ. έμεινε στον πάγκο), κέρδισε πέναλτι μόλις στο τρίτο λεπτό της συνάντησης σε ανατροπή του Σις από τον Αμπντελμονέμ. Ο Σαντιό Μανέ όμως που ανέλαβε την εκτέλεση δεν κατάφερε να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα, Αμπουμπάγκαλ, ο οποίος έπεσε σωστά στη δεξιά του γωνία και αποσόβησε τον κίνδυνο για την εστία του. Το 0-0 δεν άλλαξε στο 90λεπτο και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν τελικά στην παράταση. Ούτε όμως ο επιπλέον χρόνος ανέδειξε νικητή κι έτσι οι δύο ομάδες κλήθηκαν να λύσουν τις διαφορές τους στα πέναλτι.
Στη «ρώσικη ρουλέτα» μοιραίος παίκτης της Αιγύπτου ήταν ο Λασίν που δεν κατάφερε να σκοράρει στο τέταρτο πέναλτι και ο Μανέ πέτυχε το νικητήριο για τη Σενεγάλη και της χάρισε το τρόπαιο.

ΣΕΝΕΓΑΛΗ: Εντουάρ Μεντί, Μ. Σαρ (77’ Ντιά), Κουλιμπαλί, Ντιαλό, Σις, Κουγιατέ (66’ Γκεγιέ), Ναμπαλίς Μεντί, Ι. Σαρ, Γκουεγέ, Μανέ, Ντιέντιου (77’ Μπάμπα Ντιένγκ)

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Αμπουγκάμπαλ, Ασχούρ, Αμπντελμονέμ, Ελ Βενς, Φοτούχ, Ελνένι, Φατί (99’ Λασίν), Σουλάγια (59’ Τρεζεγκέ), Σαλάχ, Μοχάμεντ (59’ Χάμντι), Μαρμούς (59’ Ζιζό)

ΟΙ ΤΡΟΠΑΙΟΥΧΟΙ

7: Αίγυπτος

5: Καμερούν

4: Γκάνα

3: Νιγηρία

2: Ακτή Ελεφαντοστού, Αλγερία, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

1: Ζάμπια, Τυνησία, Σουδάν, Αιθιοπία, Μαρόκο, Νότιος Αφρική, Κονγκό, Σενεγάλη