Ligue 1: Η Μονακό νίκησε την Λιόν (2-0) και ανέβηκε στην τέταρτη θέση της Ligue 1

 Η Μονακό νίκησε την Λιόν (2-0) για την 23η αγωνιστική της Ligue 1 και ανέβηκε στην τέταρτη θέση της κατάταξης. Η Σεντ Ετιέν κέρδισε 3-1 την τη Μονπελιέ, και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες της για έξοδο από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Ligue 1: Η Μονακό νίκησε την Λιόν (2-0) και ανέβηκε στην τέταρτη θέση της Ligue 1

Η Μονακό επικράτησε της Λιόν (2-0) στο ντέρμπι ονομάτων στη Ligue 1 και μονομιάς ανέβηκε από την όγδοη στην τέταρτη θέση της κατάταξης. Οι «μονεγάσκοι» μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση, πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων πριν τη συμπλήρωση του ημιώρου και στη συνέχεια απλά διαχειρίστηκαν το υπέρ τους σκορ.

Από την άλλη πλευρά η Λιόν ανέβασε ρυθμό κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, πίεσε, αλλά δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει μια από τις τρεις τουλάχιστον ευκαιρίες για γκολ που δημιούργησε στην επανάληψη. Έτσι μπήκε στοπ στο σερί τριών νικών και περιορίζεται σε τριπλή ισοβαθμία στην πέμπτη θέση.

Στο «κόλπο» της παραμονής στη Ligue 1 παρέμεινε η Σεντ Ετιέν και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες της για έξοδο από τη ζώνη του υποβιβασμού. Οι «στεφανουά» επιβλήθηκαν 3-1 της Μονπελιέ για την 23η αγωνιστική και απέχουν πλέον δύο πόντους από την Μπορντό, που βρίσκεται μία θέση πάνω από τη διακεκαυμένη ζώνη.

Αντίθετα για τη Μονπελιέ η ήττα αυτή ήταν ένα πισωγύρισμα στη μάχη που δίνει για μια θέση στην βαθμολογία που οδηγεί στο Champions League, καθώς έμεινε στο -5 από την τρίτη Νις.

Η Μονπελιέ άνοιξε το σκορ στο 11’ με τον Γουάχι, αλλά στο 82’ η Σεντ Ετιέν έφτασε στην ισοφάριση με τον Χαμουμά και στις καθυστερήσεις πέτυχε άλλα δύο γκολ που της χάρισε και το τρίποντο. Στο 90’ ο Νορντέν έκανε το 2-1 και στο 93’ ο Καζρί το τελικό 3-1.

Το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (4/2)
Μαρσέιγ – Ανζέ 5-2

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (5/2)

Σεντ Ετιέν – Μονπελιέ 3-1
(82’ Χαμουμά, 90’ Νορντέν, 93’ Καζρί - 11’ Γουάχι)

Μονακό - Λιόν 2-0
(2' Λούκας, 27' Μπεν Γιεντέρ)


ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (6/2)
14.00: Λοριάν – Λανς
16.00: Νις – Κλερμόν, Ρεμς – Μπορντό, Στρασβούργο – Ναντ, Τρουά – Μετς
18.00: Ρεν – Μπρεστ
21.45: Λιλ – Παρί Σεν Ζερμέν

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ