Τα 10 νέα μεγάλα ταλέντα της Βραζιλίας

Βραζιλία σημαίνει θέαμα, ποδόσφαιρο, ωραίες γυναίκες και καφές. Μπορεί να μην τα κατάφερε η εθνική της ομάδα στο 21ο Παγκόσμιο κύπελλο αλλά δεν σταματά η παραγωγή της. Ο Μάνος Σταραμόπουλος παρουσιάζει 10 νέα ταλέντα που θα γράψουν την δική τους ιστορία. Το πόσο μακρυά θα φτάσουν θα το δείξουν οι ίδιοι…

Τα 10 νέα μεγάλα ταλέντα της Βραζιλίας

Η Βραζιλία γνωρίζουμε όλοι πως διακρίνεται για την παραγωγή καφέ, αλλά και την παραγωγή σπουδαίων ποδοσφαιριστών. Μπορεί στο πρόσφατο Παγκόσμιο κύπελλο της Ρωσίας να απογοήτευσε η εθνική της ομάδα, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι σταματά και η παραγωγή νέων ταλέντων.
Και τα δύο προιόντα της είναι συνυφασμένα με την λέξη Βραζιλία.

Έτσι λοιπόν η Βραζιλία θα συνεχίσει να παράγει ταλέντα ασχέτως το πόσο ψηλά ή όχι θα φτάσουν αυτά, τελικά. Τώρα θα σας παρουσιάσουμε τα 10 μεγαλύτερα ταλέντα της:

ΒΙΝΙΣΙΟΥΣ (ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ)

Πρώτος και καλύτερος φυσικά ο μόλις 18 ετών ακραίος επιθετικός, Βινίσους Ζούνιορ ο οποίος πρόσφατα παρουσιάσθηκε και επισήμως από τον πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ. Η Ρεάλ άλλωστε τον είχε ανακαλύψει αρκετά νωρίτερα και είχε φροντίσει να καταβάλλει τη ρήτρα εξαγοράς του συμβολαίου του που ήταν 45 εκ.ευρώ. Απλά μετά, πλήρωνε δόσεις… Ο Βινίσιους είναι ένα νέο αστέρι που απομένει να δείξει στους αγωνιστικούς χώρους πόσο μακριά μπορεί να φτάσει..

ΑΡΤΟΥΡ ( ΜΠΑΡΣΕΛΟΝΑ)

Τα «λαγωνικά» της Μπαρσελόνα είχαν εντοπίσει εδώ και αρκετούς μήνες τον 21χρονο, Ενρίκε Ράμος ντε Ολιβέιρα Μέλο πιο γνωστό ως Αρτούρ. Έτσι φρόντισαν ήρεμα και μεθοδικά να τον εντάξουν στο δυναμικό τους καταβάλλοντας στην Γκρέμιο το ποσό των 30 εκ. ευρώ συν 9 εκ. μπόνους. Ο γεννημένος στις 12 Αυγούστου του 1996 στην Γκοιάνα μέσος θεωρείται από τα νέα σπουδαία ταλέντα της χώρας του. Υπέγραψε μάλιστα 6ετές συμβόλαιο με τους «μπλαουγκράνα». Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ίσως μπορέσει κάποια στιγμή να αναδειχθεί στον …επόμενο Ινιέστα. Ο καιρός θα το δείξει..

ΜΑΛΚΟΜ (ΜΠΑΡΣΕΛΟΝΑ)

Εκεί που σχεδόν είχε συμφωνήσει η πρώην του ομάδα, η Μπορντό να δοθεί στην Ρόμα, και μάλιστα η τελευταία το ανακοίνωσε στις 23/7, εντελώς ξαφνικά σε μία νύχτα οι παράγοντες της Μπαρσελόνα, φρόντισαν και τον πήραν αυτοί. Η Ιταλική ομάδα είχε συμφωνήσει να πληρώσει 35 εκ. ευρώ και ανέμενε τον ποδοσφαιριστή να υπογράψει το συμβόλαιό του. Έλα όμως που οι παράγοντες της καταλωνικής ομάδας με μία αστραπιαία κίνηση έδωσαν 41 εκ. ευρώ στον γαλλικό σύλλογο και τα πάντα άλλαξαν. Σπουδαίο ρόλο έπαιξε ο επιχειρηματίας που κατέχει το 70% των δικαιωμάτων του και οι Ισπανοί κτύπησαν την «πόρτα του». Έτσι ο ταχύτατος ακραίος επιθετικός αλλά και δεύτερος φορ πολλές φορές, αντί για την «Αιώνια πόλη» κατέληξε στην Βαρκελώνη , υπογράφοντας 5ετές συμβόλαιο. Η δύναμη, ο ρυθμός και η ικανότητα είναι ένα υγιές κοκτέιλ που διαθέτει ο Μάλκομ. (Φιλίπε Σίλβα ντε Ολιβέιρα όπως είναι το πλήρες του όνομα).

ΡΙΤΣΑΡΛΙΣΟΝ (ΕΒΕΡΤΟΝ)

Ο Ριτσάρλισον ντε Αντράντε όπως είναι το πλήρες του όνομα, δείχνει να ακολουθεί κατά…πόδας τον Πορτογάλο, Μάρκος Σίλβα. Αυτός ήταν που τον είχε πάρει κοντά του στην Γουότφορντ το 2017, αυτός φρόντισε και τον πήρε ξανά δίπλα του. Τώρα βέβαια στη νέα του ομάδα την Έβερτον η οποία κατέβαλε στην Γουότφορντ το ποσό των 45 εκ.ευρώ. Ο 21χρονος εξτρέμ υπέγραψε 5ετές συμβόλαιο και τώρα όλοι περιμένουν να τον δουν και στο «Γκούντισον Πάρκ»..

ΒΙΤΙΝΙΟ ( ΠΑΛΜΕΙΡΑΣ )

O Βίκτορ Ούγκο Σαντάνα Καρβάλιο γεννημένος στις 24 Μαρτίου 1998, πιο γνωστός ως Βιτίνιο είναι από τα νέα αστέρια της χώρας του. Ανήκει στην Παλμέιρας, αλλά έχει δοθει δανεικός στην Μπαρσελόνα Β’. Είναι ένας ταλαντούχος επιθετικός μέσος, ο οποίος διακρίνεται για την τεχνική του κατάρτιση και τις ωραίες του μακρινές μπαλιές.

ΒΙΤΙΝΙΟ Ι (ΤΣΚΑ ΜΟΣΧΑ)

Υπάρχει όμως κι άλλος..Βιτίνιο. Ο 24χρονος Βινίσιους Κοέλιο ντο Σάντος ο οποίος αγωνίζεται στην Ρωσική, ΤΣΚΑ Μόσχας. Παίζει σε αρκετές θέσεις, όπως του επιθετικού χαφ, του κυνηγού κρούσεως αλλά και στα δύο άκρα.

ΤΙΑΓΚΟ ΜΑΙΑ (ΛΙΛ)

Ο 21χρονος Τιάγκο Μάια, αγωνίζεται στην Γαλλική, Λιλ η οποία τον απέκτησε το 2017 καταβάλλοντας στην Σάντος (125 ματς- 4 γκολ) το ποσό των 14 εκ. ευρώ.Ο νεαρός μέσος διακρίνεται για την ικανότητά του να παγώνει το παιχνίδι. Να μοιράζει ωραία την μπάλα και να διαβάζει το παιχνίδι. Ακόμη είναι πολύ καλός στα τάκλιν.

ΠΑΟΥΛΙΝΙΟ (ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ )

Μόλις τον Ιούλιο συμπλήρωσε το 18ο έτος της ηλικίας του η διοίκηση της Μπάγερ του Λεβερκούζεν κατέβαλε το ποσό των 20 εκ.ευρώ στην Βάσκο ντα Γκάμα και ο ταλαντούχος επιθετικός, Πάουλο Ενρίκε Σαμπάιο Φίλιο, πιο γνωστός ως Πουλίνιο εντάχθηκε στην γερμανική ομάδα. Η τελευταία ήδη από τον Απρίλιο είχε συμφωνήσει με την Βάσκο αλλά περίμενε να ενηλικιωθεί ο ποδοσφαιριστής . Το προσόν του οι ωραίες του ασίστ και η εκτελεστική του ικανότητα.

ΓΚΟΥΣΤΑΒΟ ΣΚΑΡΠΑ (ΦΛΟΥΜΙΝΕΝΣΕ)

Στα 24 του χρόνια (γεννημένος στις 5/1/1994) ο γνωστός ως «Τσουταβίνο» (λόγω της μεγάλης του δύναμης) είναι το επόμενο μεγάλο αστέρι της Φλουμινένσε. Ήδη αποτελεί «μήλο της έριδος» των Τσέλσι και Ρόμα, ο επιτελικός χαφ. Σημαντικό του πλεονέκτημα το γεγονός ότι έχει και ιταλικό διαβατήριο.

ΛΙΝΚΟΛΝ ΕΝΡΙΚΕ ( ΓΚΡΕΜΙΟ )

Στα 19 του χρόνια ο Λίνκολν Ενρίκε (Ολιβέιρα ντος Σάντος) ανήκει σε μία ομάδα που στο παράγει σημαντικούς ποδοσφαιριστές όπως ο Λούκας Λέιβα, ο Ντόουγκλας Κόστα και πιο παλαιότερο ο Ροναλντίνιο. Έτσι ο ταλαντούχος μεσοεπιθετικός θέλει να ακολουθήσει τα χνάρια τους. Πέρυσι για ένα διάστημα βοήθησε την Ρίζεσπορ που κέρδισε την άνοδό της στη μεγάλη κατηγορία του Τουρκικού ποδοσφαίρου.

Μάνος Σταραμόπουλος
Δημοσιογράφος – Αναλυτής διεθνούς ποδοσφαίρου και υποθέσεων
Μέλος επιτροπής ποδοσφαίρου AIPS και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στατιστικής IFFHS
Ανταποκριτής: France Football, A Bola, Discoveryfootball.com , Mundo Deportivo