Copa del Rey: Η Αθλέτικ Μπιλμπάο στα ημιτελικά νικώντας 1-0 τη Ρεάλ Μαδρίτης με γκολ στο 89' (hls)!

Ένα τέρμα του Μπερενγκέρ στο 89ο λεπτό έδωσε στην Αθλέτικ Μπιλμπάο τη νίκη με 1-0 επί της Ρεάλ Μαδρίτης στον προημιτελικό Κυπέλλου με τους Βάσκους (που είχαν αποκλείσει στον προηγούμενο γύρο και την Μπαρτσελόνα...) να παίρνουν ρεβάνς για την απώλεια του Σούπερ Καπ! Στα ημιτελικά κι η Μπέτις συνέτριψε, εκτός έδρας 4-0 την Ρεάλ Σοσιεδάδ...

Copa del Rey: Η Αθλέτικ Μπιλμπάο στα ημιτελικά νικώντας 1-0 τη Ρεάλ Μαδρίτης με γκολ στο 89' (hls)!

Μετά την Μπαρτσελόνα, στην φάση των «16», η Αθλέτικ Μπιλμπάο, αξιοποιώντας τη δύναμη του «Σαν Μαμές» απέκλεισε στα προημιτελικά του Κυπέλλου και την Ρεάλ Μαδρίτης!

Αυτή τη φορά οι Βάσκοι δεν χρειάστηκαν την παράταση, όπως με τους Καταλανούς, αφού το γκολ του Μπερενγκέρ (πρώτο του στην σεζόν...) στο 89', μετά από λάθος του Καζεμίρο και πάσα του Βέσγκα, έδωσε τη νίκη με το μίνιμουμ σκορ στην ομάδα του Μαρθελίνο σ' ένα επεισοδιακό ματς, που ξεκίνησε με τους οπαδούς των γηπεδούχων να σπάνε τα τζάμια του πούλμαν των φιλοξενουμένων!

Οι «μερένγκες» με τον Ασένσιο βασικό και «φουνταριστό», αντί του Μπενζεμ.άδεν τα κατάφεραν κόντρα στους γηπεδούχους που βρήκαν τη λύση με τον παίκτη που αντικατέστησε τον Νίκο Γουίλιαμς που τραυματίστηκε στο φινάλε του πρώτο μέρους.

Έτσι πήραν και μια άτυπη ρεβάνς από τους «μπλάνκος» για την απώλεια του Σούπερ Καπ στην Σ. Αραβία τον περασμένο μήνα...

Νωρίτερα μια άλλη βασκική ομάδα η Ρεάλ Σοσιεδάδ, στο γειτονικό Σαν Σεμπαστιάν, συνετρίβη, με 4-0, από την Ρεάλ Μπέτις στο «Ανοέτα»!

Οι Ανδαλουσιανοί προηγήθηκαν με τον Χουάνμι (12') και διπλασίασαν τα τέρματα τους με τον ίδιο παίκτη (57') αφού ενδιάμεσα (39') ο Γιανουζάι είχε χαμένο πέναλτι.

Αντίθετα το δικό τους οι «βερδιμπλάνκος» το αξιοποιήσαν με τον Γουίλιαν Ζοσέ (83') με το τελικό σκορ να διαμορφώνει ο Ρουιμπάλ (87')

Οι δύο ομάδες μαζί με Ράγιο Βαγιεκάνο και Βαλένθια συνθέτουν την 4αδα με την κλήρωση να διεξάγεταιτην Παρασκευή (04/02)