Ligue 1: H Λιόν πήρε το ντέρμπι με ανατροπή, 2-1 τη Μαρσέιγ

Η Λιόν με «χρυσό» σκόρερ τον Μούσα Ντεμπελέ στο 90’ νίκησε με ανατροπή 2-1 τη Μαρσέιγ σε εξ αναβολής ματς της 14ης αγωνιστικής του Σαμπιονά.

Ligue 1: H Λιόν πήρε το ντέρμπι με ανατροπή, 2-1 τη Μαρσέιγ

Τα πάνω κάτω έφερε η Λιόν στον αγώνα της κόντρα στη Μαρσέιγ. Οι «λιονέ» νίκησαν με ανατροπή 2-1 τους Μαρσεγιέζους στο γήπεδο «Γκρουπάμα» του Ντεσίν-Σαρπιέ σε εξ αναβολής ματς της 14ης αγωνιστικής του Σαμπιονά και με το τρίποντο αυτό μείωσαν την διαφορά που τους χωρίζει από τις ευρωπαϊκές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Το παιχνίδι είχε ξεκινήσει με τους καλύτερους «οιωνούς» για την Μαρσέιγ, αφού μόλις στο 11ο λεπτό της συνάντησης κατάφερε να ανοίξει το σκορ με γυριστή κεφαλιά του Γκεντουζί από κόρνερ του Παγέτ. Στη συνέχεια όμως, η ομάδα του Χόρχε Σαμπάολι δεν ευτύχησε να διαφυλάξει το υπέρ της σκορ και να πάρει το τρίποντο για να επιστρέψει στη δεύτερη θέση της κατάταξης.

Η Λιόν ανέβασε την απόδοσή της στο δεύτερο ημίχρονο και έφτασε στην ισοφάριση στο 76’ με κεφαλιά του Σακίρι από σέντρα του Γκουστό από τα δεξιά, ενώ στο 90’ πέτυχε τελικά και το 2-1 με γκολ του Μούσα Ντεμπελέ από έξοχη πάσα του Σακίρι.

Το συγκεκριμένο ματς διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, καθώς η μεταξύ τους αναμέτρηση τον περασμένο Νοέμβρη είχε διακοπεί μόλις στο 2ο λεπτό μετά από ένα αντικείμενο που είχε πέσει από τις εξέδρες και προκάλεσε τον τραυματισμό του Ντμιτρί Παγέτ.

Τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής
19/11: Μονακό – Λιλ 2-2
20/11: Παρί Σεν Ζερμέν – Ναντ 3-1, Ρεν – Μονπελιέ 2-0
21/11: Μπρεστ – Λανς 4-0, Ανζέ – Λοριάν 1-0, Μετς – Μπορντό 3-3, Στρασβούργο – Ρεμς 1-1, Τρουά – Σεντ Ετιέν 0-1, Κλερμόν – Νις 1-2
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (1/2)
Λιόν – Μαρσέιγ 2-1
(76’ Σακίρι, 90’ Μ. Ντεμπελέ - 11’ Γκεντουζί)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ