Copa Africa: «Λύτρωση» στη παράταση για την Αίγυπτο κόντρα στο Μαρόκο (2-1)

Η Αίγυπτος επέστρεψε από το 0-1 στο 6ο λεπτό για να κερδίσει στη παράταση το Μαρόκο (2-1) και να πάρει το εισιτήριο για τους ημιτελικούς του Κόπα Άφρικα

Copa Africa: «Λύτρωση» στη παράταση για την Αίγυπτο κόντρα στο Μαρόκο (2-1)

Μεγάλη πρόκριση για την Αίγυπτο, η οποία είδε το Μαρόκο να ανοίγει το σκορ μόλις στο 6' με πέναλντι του Μπουφάλ, όμως με ηγέτη τον Σαλάχ (γκολ-ασίστ), έκανε την ανατροπή και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Copa Africa.

Το Μαρόκο δεν μπόρεσε να διατηρήσει το ακέραιο στο τέρμα της, με τον Μο να βρίσκει στο 53' το στόχο και να φέρνει το ματς στα ίσα κάνοντας το 1-1. Το παιχνίδι, από εκείνο το σημείο ήταν ισορροπημένο, με τις δυο ομάδες να δημιουργούν ευκαιρίες αλλά αμφότερες να αδυνατούν να βρουν το σκορ, με το ματς να οδηγείται στην παράταση.

Εκεί ο Τρεζεγκέ έλυσε τον γόρδιο δεσμό στο 100’ διπλασιάζοντας τα τέρματα για τους «φαραώ» σκοράροντας σε κενή εστία μετά από ατομική ενέργεια και... πάρε-βάλε ασίστ του Σαλάχ για το 2-1! Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους της παράτασης οι τυπικά γηπεδούχοι κράτησαν το προβάδισμά τους, με το Μαρόκο να μην μπορεί να αντιδράσει και να αποχωρεί από τη διοργάνωση! Πλέον, η παρέα του Μο Σαλάχ θα αντιμετωπίσει το Καμερούν, την «οικοδέσποινα» του τουρνουά.