Μπάγερν: Εκτός για τρεις μήνες ο Αλφόνσο Ντέιβις λόγω μυοκαρδίτιδας

Ο Αλφόνσο Ντέιβις της Μπάγερν Μονάχου διαγνώστηκε με ελαφρά μυοκαρδίτιδα και θα χρειαστεί να μείνει μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους για τουλάχιστον τρεις μήνες.

Μπάγερν: Εκτός για τρεις μήνες ο Αλφόνσο Ντέιβις λόγω μυοκαρδίτιδας

Δίχως τον Αλφόνσο Ντέιβις θα κληθεί να πορευτεί η Μπάγερν Μονάχου για τους επόμενους τρεις μήνες. Ο Καναδός αμυντικός είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό και παρότι ανάρρωσε από την πανδημία, εν συνεχεία διαγνώστηκε με ελαφρά μυοκαρδίτιδα.

Ο 21χρονος ποδοσφαιριστής εξέφρασε την επιθυμία του να συνεχίσει να αγωνίζεται, ωστόσο ο γνωστός καρδιολόγος με εξειδίκευση στον αθλητισμό στη Γερμανία, Φλόριαν Στράουμπε, του σύστησε να απέχει από τους αγωνιστικούς χώρους.

«Σε περίπτωση μυοκαρδίτιδας μετά από μόλυνση από κορονοϊό, η συμβουλή είναι να ξεκουραστείτε για τουλάχιστον τρεις μήνες. Η μυοκαρδίτιδα πιο συχνά, αν και σπάνια, αναπτύσσεται μετά τη μόλυνση από τον κορονοϊό», είπε χαρακτηριστικά στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Για το σχετικό θέμα τοποθετήθηκαν και δύο συμπαίκτες του Ντέιβις στους Βαυαρούς ο επιθετικός Τόμας Μίλερ και ο αρχηγός Μάνουελ Νόιερ.

«Δεν μπορείς να αστειευτείς με κάτι τέτοιο. Ο Αλφόνσο πρέπει να σκεφτεί την υγεία του. Πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός. Όπως τον ξέρω, νομίζω ότι είναι σημαντικό να του δώσουμε να καταλάβει ότι δεν πρέπει να παίζει με τη φωτιά. Νομίζω ότι δεν αντιλαμβάνεσαι καν ένα πρόβλημα σαν το δικό σου, νιώθεις καλά», σημείωσε ο Γερμανός φορ.

Ο γκολκίπερ των πρωταθλητών Γερμανίας υπογράμμισε με τη σειρά του: «Αυτό είναι ένα λεπτό και επικίνδυνο θέμα. Για το λόγο αυτό, συμβουλεύω όλους τους αθλητές να κάνουν εξετάσεις σε βάθος πριν αρχίσουν ξανά τις δραστηριότητες μετά από μόλυνση από τον κοσονοϊό».