Σπόρτινγκ Λισαβόνας: Απάντησε στην UEFA για το ενδεχόμενο αποκλεισμού της από την Ευρώπη

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αντιδρά στην απειλή της UEFA για αποκλεισμό της από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο λόγος είναι το χρέος που φέρεται να έχει στη Σαμπντόρια, για την μεταγραφή του Μπρούνο Φερνάντες στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον Ιανουάριο του 2020.

Σπόρτινγκ Λισαβόνας: Απάντησε στην UEFA για το ενδεχόμενο αποκλεισμού της από την Ευρώπη

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας εγγυάται ότι αυτό το ποσό έχει ήδη καταβληθεί στην ιταλική ομάδα, ως εκ τούτου ένας ενδεχόμενος αποκλεισμός από τις διοργανώσεις της UEFA «δεν ισχύει και δεν μπορεί να εφαρμοστεί».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πρωταθλήτριας Πορτογαλίας:

«Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας διευκρινίζει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος δυνητικού αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και ότι δεσμεύεται, όπως πάντα, στην προάσπιση των ανώτερων συμφερόντων του συλλόγου.

Στις 3 Δεκεμβρίου, η UEFA έλαβε την απόφαση να επιβάλει πρόστιμο στην Σπόρτινγκ ύψους 250.000 ευρώ και να υποδείξει ότι η Σπόρτινγκ θα έπρεπε να καταβάλει το ποσό των 1.527.000 ευρώ στη Σαμπντόρια, με ποινή αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις για τις επόμενες τρεις σεζόν. Η απόφαση αυτή αποτέλεσε αντικείμενο προσφυγής στην επιτροπή εφέσεων του ίδιου οργανισμού, η οποία επέλεξε να διατηρήσει τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν σε πρώτο βαθμό.

Να σημειωθεί ότι όχι μόνο έχει καταβληθεί το επίμαχο ποσό, αλλά έχει εξοφληθεί εξ ολοκλήρου από τις 11 Ιανουαρίου το σύνολο της οφειλής προς τον προαναφερθέντα ιταλικό σύλλογο. Για το λόγο αυτό, η κύρωση του ενδεχόμενου αποκλεισμού από ευρωπαϊκές διοργανώσεις δεν ισχύει και δεν μπορεί να εφαρμοστεί.

Σε κάθε περίπτωση, σας ενημερώνουμε ότι η απόφαση που εκδόθηκε σήμερα (σ.σ: χθες) μπορεί να προσβληθεί στο CAS, ενδεχόμενο που θα εξετάσει η Σπόρτινγκ αμέσως μόλις δοθεί το αιτιολογικό της απόφασης».

Την Τρίτη (25/1), η UEFA είχε απορρίψει την έφεση της Σπόρτινγκ, διατηρώντας τις ποινές για μη συμμόρφωση με τους κανόνες του Financial Fair Play, με τα «λιοντάρια» να αποβάλλονται από τις ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές διοργανώσεις για τις σεζόν 2022/23, 2023/24 και 2024/25.

Η UEFA άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αλλαγής της απόφασης εάν οι Πορτογάλοι είναι σε θέση να παράσχουν αποδείξεις συμμόρφωσης, κάτι που η Σπόρτινγκ διατείνεται πως έχει κάνει.

«Εκτός εάν ο σύλλογος μπορεί να αποδείξει έως τις 31 Ιανουαρίου 2022 ότι έχει πληρώσει το οφειλόμενο ποσό έως τις 15 Ιανουαρίου, με δεδομένη τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με άλλο σύλλογο στις 26 Νοεμβρίου 2021» υπογράμμισε η UEFA.