Copa Africa: Στους «8» η Τυνησία (1-0 τη Νιγηρία) επιστρέφει ο Ονιεκούρου

Η Τυνησία νίκησε 1-0 τη Νιγηρία και προκρίθηκε στα προημιτελικά του COPA AFRICA όπου θα αντιμετωπίσει την Μπουρκίνα Φάσο

Copa Africa: Στους «8» η Τυνησία (1-0 τη Νιγηρία) επιστρέφει ο Ονιεκούρου

Την πρόκρισή της στα προημιτελι8κά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής εξασφάλισε η Τυνησία. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας νίκησε 1-0 τη Νιγηρία στο μεταξύ τους παιχνίδι για την φάση των «16» της διοργάνωσης και θα αντιμετωπίσει στους 8 την Μπουρκίνα Φάσο με έπαθλο την είσοδο στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, εδώ ολοκληρώθηκε και η πορεία του Χένρι Ονιεκούρου του Ολυμπιακού στην διοργάνωση. Ο άσος των «ερυθρόλευκων» ήταν στην αποστολή της Νιγηρίας για το ματς (σ. έμεινε στον πάγκο) και μετά τον αποκλεισμό της εθνικής του ομάδας θα επιστρέψει στη χώρα μας και στους Πειραιώτες.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρηση πέτυχε ο Μσακνί (47’), ενώ αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι η Νιγηρία αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 64’ λόγω αποβολής του Ιγουόμπι. Τέλος, για την ιστορία, υπενθυμίζεται ότι η Νιγηρία ήταν η μοναδική ομάδα στην φάση των ομίλων του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής που είχε πετύχει τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.