Serie A: «Χ»αμένες Μίλαν και Γιουβέντους - Εύκολη νίκη η Νάπολι - Τεσσάρα η Ρόμα (Highlights)

Μίλαν και Γιουβέντους αλληλοεξουδετερώθηκαν στο «Σαν Σίρο» (0-0), προς τέρψιν της Ίντερ. Η Ρόμα ξέσπασε στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Έμπολι (4-2). Η Νάπολι πέτυχε εύκολη νίκη με σκορ 4-1 επί της Σαλερνιτάνα, ενώ η Σασουόλο πήρε τον βαθμό από την Τορίνο με γκολ στο 88'.

Serie A: «Χ»αμένες Μίλαν και Γιουβέντους - Εύκολη νίκη η Νάπολι - Τεσσάρα η Ρόμα (Highlights)

Η Μίλαν και η Γιουβέντους καίγονταν για την νίκη ουσίας και γοήτρου στο «Σαν Σίρο», αλλά δεν έκαναν και πολλά για να την πάρουν (0-0). Προσέχοντας περισσότερο τα νώτα τους και ιδιαίτερα η φιλοξενούμενη Γιουβέντους, στο φινάλε αρκέστηκαν στην ισοπαλία που λίγο εξυπηρετεί τα πλάνα τους.

Η Μίλαν έμεινε τέσσερις πόντους πίσω από την συμπολίτισσα Ίντερ στην κατάταξη του Καμπιονάτο, η Γιουβέντους δε μπόρεσε να δώσει συνέχεια στο πρόσφατο θετικό σερί της και εξακολουθεί να παραμένει σε διψήφια διαφορά πόντων από την πρώτη θέση και τους «νερατζούρι», που έτριβαν τα χέρια τους με ικανοποίηση από την άβολη ισοπαλία που έφεραν οι δύο ανταγωνιστές της.

Η Ρόμα πέτυχε τρία γκολ μέσα σε τέσσερα λεπτά (33'-37') και μετέτρεψε σε περίπατο την αποστολή στο Έμπολι (2-4). Οι πρωτεουσιάνοι δέχθηκαν πίεση και πριν και μετά από το εκρηκτικό τους διάστημα, αλλά ήταν αδύνατο για μια ομάδα στα κυβικά της Έμπολι να ανατρέψει εις βάρος της σκορ τέτοιων διαστάσεων. Έτσι, η Ρόμα ντούμπλαρε τις επιτυχίες τις (είχε προηγηθεί το 1-0 επί της Κάλιαρι) και ανέβηκε στην πρώτη εξάδα της κατάταξης στο Καμπιονάτο.

Σε υγιεινό περίπατο μετέτρεψε η Νάπολι το γειτονικό ντέρμπι με τη Σαλερνιτάνα. Οι Ναπολιτάνοι επικράτησαν με σκορ 4-1 της αντιπάλου τους και δεν χάνουν την επαφή τους με την κορυφή. Η Νάπολι άνοιξε το σκορ στο 17' με τον Ζέσους για να ισοφαρίσει η Σαλερνιτάνα στο 33' με τον Μπονατσόλι, αλλά τα γκολ των Μέρτενς, Ραχμάνι και Ινσίνιε να της χαρίζουν τη νίκη.

Στα άλλα ματς η Σπέτσια είναι σε καλό φεγγάρι και το επιβεβαίωσε με τη νίκη της με σκορ 1-0 επί της Σαμπντόρια. Σπουδαίο βαθμό κατάφερε και πήρε η Σασουόλο που ισοφάρισε στο 88' την Τορίνο σε 1-1.

Tα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής της Serie A:

Σάββατο 22/1
Τζένοα-Ουντινέζε 0-0

Ίντερ-Βενέτσια 2-1

(27' Μπαστόνι, 40' Μπαρέλα)

Λάτσιο-Αταλάντα 0-0

Κυριακή 23/1
Κάλιαρι-Φιορεντίνα 1-1
47' Ζοάο Πέδρο - 75' Σότιλ

Νάπολι-Σαλερνιτάνα 4-1

17' Ζέσους, 45+4 Μέρτενς, 47' Ραχμάνι, 53' πεν. Ινσίνιε - 33' Μπονατσόλι

Σπέτσια-Σαμπντόρια 1-0

69' Βέρντε

Τορίνο-Σασουόλο 1-1

16' Σανάμπρια - 88' Ρασπαντόρι

Έμπολι - Ρόμα 2-4
(55' Πιναμόντι, 72' Μπαϊράμι-24', 33' Έιμπραχαμ, 35' Ολιβέιρα, 37' Ζανιόλο).



Μίλαν-Γιουβέντους 0-0

Η βαθμολογία