Ιμπραΐμοβιτς: «Οι Γάλλοι φημίζονται για την αλαζονεία τους»

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς προχώρησε σε αποκαλύψεις για την καριέρα του, κάνοντας αναφορά και στην παρουσία του στη Γαλλία με τη φανέλα της Παρί.

Ιμπραΐμοβιτς: «Οι Γάλλοι φημίζονται για την αλαζονεία τους»

Ερωτηθείς με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του, ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, προχώρησε σε ορισμένες αποκαλύψεις. Ο 40χρονος Σουηδός επιθετικός μίλησε ιδιαίτερα για το καλωσόρισμα που του επιφύλαξε η Γαλλία, την ιστορία του στην Παρί Σεν Ζερμέν και τα μελλοντικά του όνειρα.

Επιστρέφοντας στη Μίλαν τον Ιανουάριο του 2020 μετά την θητεία του στους Λος Άντζελες Γκάλαξι, ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς εξακολουθεί να αποδίδει καλά παρά τα 40 του χρόνια. Ο Σουηδός επιθετικός, μετρά εφέτος 18 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με τους «ροσονέρι», ενώ έχει σκοράρει οκτώ φορές κι έχει «μοιράσει» τέσσερις ασίστ.

Και το βιβλίο του με τίτλο «Αδρεναλίνη», όπου ανατρέχει στα σημαντικότερα σημεία της καριέρας του, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Μιλώντας στην γαλλική εφημερίδα «L'Equipe», ο Ζλάταν, δεν έκρυψε τα λόγια του, όπως συνηθίζει άλλωστε: «Απλώς λέω ότι οι Γάλλοι φημίζονται για την αλαζονεία τους. Και έλεγαν εμένα, αλαζονικό. Οπότε λέω, ότι έπρεπε να είναι υπερήφανοι, γιατί εκπροσώπησα τέλεια την Γαλλία. Καλύτερα από τους ίδιους τους Γάλλους ίσως. Αλλά είναι φυσιολογικό, υπάρχει ο Ιμπραΐμοβιτς που έρχεται στην ομάδα (σ.σ. Παρί Σεν Ζερμέν), με αυτόν τον χαρακτήρα, με τα χρήματα που κερδίζει και μιλάει όπως μιλάει. Αλλά αυτό δεν με ενοχλεί.

Αυτό που δεν θέλω, είναι να με επικρίνουν σε προσωπικό επίπεδο. Μπορείτε να με κρίνετε μόνο ως επαγγελματία. Στην Γαλλία πλήρωσα περισσότερους φόρους από όλους, οπότε οι Γάλλοι θα έπρεπε να ήταν χαρούμενοι που με είχαν. Θα μπορούσα να γίνω άμεσα αθλητικός διευθυντής στην ομάδα! Ομως, εγώ αποφασίζω, δεν με καλούν αυτοί. Οταν θέλω να πάω, πηγαίνω.

Για να κερδίσεις τα μεγάλα ματς, τους τίτλους, σου λένε συνέχεια ότι πρέπει να υπερβάλεις εαυτόν. Αλλά στην Παρί Σεν Ζερμέν, δεν ισχύει αυτό. Διαθέτει τόσους πολλούς μεγάλους πρωταθλητές στο εργατικό δυναμικό της, που είναι ήσυχοι, άνετοι. Δεν είναι καλά ο Νεϊμάρ; Φτάνει που είναι καλά ο Μέσι. Δεν είναι καλά ο Μέσι; Φτάνει που ο Μπαπέ είναι καλός. Κάθε παίκτης μπορεί να κάνει την διαφορά μόνος του»...