Bundesliga: Τρίτη σερί νίκη και -3 από την κορυφή η Ντόρτμουντ μετά την ματσάρα με Χόφενχαϊμ (2-3)!

Η δεύτερη, της βαθμολογίας της Bundesliga, Μπορούσια Ντόρτμουντ, επικράτησε, 3-2, της Χόφενχαϊμ, εκτός έδρας μειώνοντας τη διαφορά της από την πρωτοπόρο Μπάγερν Μονάχου (που παίζει την Κυριακή) στους τρεις πόντους. Τα αποτελέσματα και οι σκόρερς της 20ης αγωνιστικής

Bundesliga: Τρίτη σερί νίκη και -3 από την κορυφή η Ντόρτμουντ μετά την ματσάρα με Χόφενχαϊμ (2-3)!

H Μπορούσια Ντόρτμουντ αντέδρασε μετά τον αποκλεισμό της, μεσοβδόμαδα, στο Κυπέλλο από την Ζανκτ Πάουλι και επικρατώντας με το ...χορταστικό 3-2 της Χόφενχαϊμ, εκτός έδρας, πλησιάσε στους 3 πόντους την κορυφή και την Μπάγερν Μονάχου, που αγωνίζεται την Κυριακή (23/01).

Αυτή ήταν η τρίτη σερί νίκη για τις «μέλισσες» στο πρωτάθλημα. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Χάαλαντ (σκόραρε για 3ο σερί ματς φτάνοντας τα 16 γκολ) νωρίς στο ματς (6'), αλλά η ομάδα του Γερμανικού Νότου που είχε δύο δοκάρια (Ρούτερ 11', Ρίτσαρντς 23') ισοφάρισε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με τον Κράμαριτς (100ο του τέρμα σε 206 ματς με την ομάδα αλλά και πρώτο στο πρωτάθλημα μετά τις 29/10!).

Στην επανάληψη ο Ρόις (58') και το αυτογκόλ του Ράουμ είχαν ως αποτέλεσμα να εξασφαλιστεί το τρίποντο παρά την αποχώρηση του τραυματία Χάαλαντ και την μείωση του σκορ από τον Ρούτερ (77').

Ήταν η δεύτερη σερί ήττα για την Χόφενχαϊμ και πρώτη εντός έδρας μετά από 7 ματς.

Στα υπόλοιπα ματς η Μπάγερ Λεβερκούζεν έφτασε στο 2ο σερί τρίποντο διαλύοντας την Άουγκσμπουργκ (5ο ματς χωρίς νίκη και στην επικίνδυνη ζώνη) με 5-1, έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Μουσά Ντιαμπί που σημείωσε χατ τρικ.

Ο Καρίμ Μπελαράμπι (ξανασκόραρε μετά την 9η αγωνιστική) και ο Λούκας Αλάριο πέτυχαν τα υπόλοιπα γκολ των γηπεδούχων, για τους οποίους πέρασε στον αγώνα στο 82' ο Πάνος Ρέτσος.

Το κακό σερί της Στουτγκάρδης συνεχίζεται. Ύστερα από τον αποκλεισμό στο κύπελλο από τη Λειψία, οι Σουηβοί ηττήθηκαν 0-2 στο Φράιμπουργκ και παρέμειναν προτελευταίοι στη βαθμολογία.

Ο Ντίνος Μαυροπάνος αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά δεν κατάφερε να αποτρέψει το αυτογκόλ του παρτενέρ του στα στόπερ, Ίτο και το γκολ του Κέβιν Σάντε.

Βίοι αντίθετοι για Ουνιόν Βερολίνου και Μπορούσια Μένχενγκλάντμπαχ, μετά την εκτός έδρας νίκη της πρώτης με 2-1, χάρη στο πέναλτι στο 18ο λεπτό του Κρούζε, που έκανε το 3/3 φέτος από την άσπρη βούλα κι ένα ακόμα δικό του έξι λεπτά πριν τη λήξη, το οποίο «ακύρωσε» την ισοφάριση δια ποδός Κονέ.

Οι πρωτευουσιάνοι τρέχουν πλέον αήττητο σερί πέντε αγώνων και να είναι τέταρτοι, την ώρα που τα «πουλάρια» έχουν επτά ήττες στα εννιά τελευταία τους παιχνίδια

Η Γκρόιτερ Φιρτ όχι μόνο έμεινε αήττητη για τέταρτο συνεχόμενο ματς, αλλά αυτή την φορά νίκησε κιόλας, με 2-1 την Μάιντς, που στάθηκε άτυχη εις διπλούν έχοντας ισάριθμα δοκάρια, στο 29’ με την «φωτοβολίδα» του Σταχ και στο 41’, με τον Βίλεμς να ρισκάρει το αυτογκόλ για να διώξει.

Νωρίτερα, ο Ντούτζιακ είχε ανοίξει το σκορ στο 12’, ενώ από δική του προσπάθεια και αυτογκόλ του Μπελ, η νεοφώτιστη ομάδα πήρε προβάδισμα αέρα δύο τερμάτων, για να έρθει η μείωση του σκορ στις καθυστερήσεις με την κεφαλιά του Ονισίβο.

Το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 21/02
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Αρμίνια Μπίλεφελντ 0-2
(5’ Βίμερ, 27’ Σεπφ)

Σάββατο, 22/01
Μπάγερ Λεβερκούζεν-Άουγκσμπουργκ 5-1

(9' Μπελαράμπι, 24', 65', 69' Ντιαμπί, 81' Αλάριο - 62' Μάγιερ)

Μπορούσια Μένχεγκλάντμπαχ-Ουνιόν Βερολίνου 1-2
(40' Κονέ - 18' πεν., 84' Β Κρούζε)

Φράιμπουργκ-Στουτγκάρδη 2-0
(37' αυτ. Ίτο, 71' Σκέντε)

Χόφενχαϊμ-Μπορούσια Ντόρτμουντ 2-3
(45'+1' Κράμαριτς, 77' Ρούτερ - 6' Χάαλαντ, 58' Ρόις, 66' αυτ. Ράουμ)

Γκρόιτερ Φιρτ-Μάιντς 2-1
(12' Ντούτζιακ, 66' αυτ. Μπελ - 93' Ονισίβο)

Μπόχουμ-Κολωνία (19:30)

Κυριακή, 23/01

Λειψία-Βόλφσμπουργκ (16:30)

Χέρτα Βερολίνου-Μπάγερν Μονάχου (18:30)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ