Coppa Italia: Στους «8» η Ίντερ (σε ματς με δύο ανατροπές) και η Σασουόλο!

Η Ίντερ πέρασε στα προημιτελικά του Κυπέλλου νικώντας  στην παράταση 3-2 (κ.δ. 2-2) την ψυχωμένη Έμπολι που παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ σε ένα τέταρτο γύρισε το ματς πριν πέσει κι εκείνη θύμα ανατροπής. Για πρώτη φορά στην 8αδα του θεσμού η Σασουόλο (1-0 την Κάλιαρι) 

Coppa Italia: Στους «8» η Ίντερ (σε ματς με δύο ανατροπές) και η Σασουόλο!

Μετά από ματσάρα και 120 λεπτά κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Έμπολι η Ίντερ με το χορταστικό 3-2 (κ.δ. 2-2) και να πέρασει στα προημιτελικά του Κυπέλλου, όπου θ' αντιμετωπίσει τη νικήτρια του αγώνα της Πέμπτης (20/01) Ρόμα - Λέτσε.

Η ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι αντιπαρήλθε τον τραυματισμό του Κορέα (2') και προηγήθηκε (15') με τον αντικαταστάτη του Αλέξις Σάντσες, αλλά στην επανάληψη η ομάδα της Τοσκάνης μέσα σε ένα τέταρτο γύρισε το ματς!

Ο νεοεισελθών Μπαϊράμι ισοφάρισε (61') κι ο Κουτρόνε (76'), με την άθελη βοήθεια του Ράντου, έβαλε μπροστά τους φιλοξενούμενους ως το 91' που ο, αμυντικός, Ρανόκια, με ..ακροβατικό σουτ ισοφάρισε στέλνοντας το ματς στην παράταση.

Εκεί μια ακόμη αλλαγή του Ιντζάγκι, ο Σένσι (που είχε μπει 10 λεπτά νωρίτερα..) διαμόρφωσε το τελικό σκορ (104')

Νωρίτερα η Σασουόλο νίκησε την Κάλιαρι εντός έδρας κι έγραψε ιστορία καθώς προκρίθηκε, για πρώτη φορά στα χρονικά, στην 8αδα!

Για να καταφέρουν, οι «νεροβέρντι» του Γιώργου Κυριακόπουλου (έπαιξε μέχρι το 74’) έπρεπε να ξεπεράσουν με 1-0 το εμπόδιο της Κάλιαρι του Χρήστου Κουρφαλίδη (έπαιξε μέχρι το 78’)

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε στο 18ο λεπτό, όταν ο Χαρουί τελείωσε ωραία τη φάση μετά από μπαλιά του Ροτζέριο από τα αριστερά.

Η αποστολή που θα έχει πάντως η ομάδα του Αλέσιο Ντιονίζι στους «8» θα είναι πολύ δύσκολη, καθώς θα αντιμετωπίσει σε μονό, εκτός έδρας ματς την κάτοχο του τίτλου, Γιουβέντους.

Tα υπόλοιπα ζευγάρια: Μίλαν - Λάτσιο, Αταλάντα - Φιορεντίνα.