Απαγόρευση μεταγραφών για ένα χρόνο για τη Μαρσέιγ

Η Μαρσέιγ τιμωρήθηκε με απαγόρευση μεταγραφών για ένα χρόνο για τη διαμάχη της με τη Γουότφορντ.

Απαγόρευση μεταγραφών για ένα χρόνο για τη Μαρσέιγ

Μακροχρόνια ήταν η διαμάχη της Γουότφορντ με τη Μαρσέιγ για την υπόθεση της μεταγραφής του Παπέ Γκουεγιέ. Αυτή ολοκληρώθηκε με τη γαλλική ομάδα να τιμωρείται με απαγόρευση μεταγραφών για ένα χρόνο από τη FIFA.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της γαλλικής εφημερίδα L' Equipe το 2020 ο 22χρονος μέσος είχε υπογράψει προσύμφωνο με τη Γουότφορντ πριν λήξει το συμβόλαιο του με τη Χάβρη. Στη συνέχεια ο ποδοσφαιριστής άλλαξε ατζέντη με αποτέλεσμα εκείνος να του προτείνει να μην τηρήσει τη συμφωνία του με τη Γουότφορντ.

Πράγματι έτσι έγινε με τον ποδοσφαιριστή να υπογράφει τετραετές συμβόλαιο με τη Μαρσέιγ. Στη συνέχεια η Γουότφορντ κατήγγειλε τους Μασσαλούς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Γουότφορντ αναφέρει:

«Η Γουότφορντ επιβεβαιώνει ότι το Ποδοσφαιρικό Δικαστήριο της FIFA εξέτασε την αξίωση που κατατέθηκε κατά του ποδοσφαιριστή Πάπε Αλασάν Γκουεγιέ και της γαλλικής ομάδας Ολιμπίκ Μαρσέιγ αποφασίζοντας:

Ο Πάπε Αλασάν Γκουεγιέ και η Μαρσέιγ θα καταβάλουν από κοινού κι εξ ολοκλήρου αποζημίωση στη Γουότφορντ για αθέτηση συμβολαίου χωρίς δικαιολογία.

Η Μαρσέιγ δεν θα έχει δικαίωμα εγγραφής νέων παικτών, είτε σε εθνικό είτε σε διεθνές επίπεδο, για τις επόμενες δύο ολόκληρες και διαδοχικές μεταγραφικές περιόδους».