Ολυμπιακός: Διεθνής θαυμασμός για Γκάρι

«Τεχνική ευφυΐα και πανέμορφο γκολ». Έτσι χαρακτήρισαν στο τεχνικό τιμ του Πράσινου Ακρωτηρίου το γκολ του Γκάρι Ροντρίγκες που αποθεώνεται διεθνώς. Γιατί δεν έπαιξε από την αρχή ο άσος του Ολυμπιακού. 

Ολυμπιακός: Διεθνής θαυμασμός για Γκάρι

Η έξοχη ενέργεια του Γκάρι Ροντρίγκες και το γκολ ισοφάρισης από τον επιθετικό του Ολυμπιακού στον αγώνα του Πράσινου Ακρωτηρίου με το Καμερούν για το Κόπα Άφρικα είναι από το κύριο θέμα συζήτησης για τη σημερινή (17/1) ημέρα της διοργάνωσης.

Το 1-1 της ομάδας του Γκάρι απέναντι στο Καμερούν του Κούντε (έπαιξε για 61') μπορεί να μην έδωσε την απευθείας πρόκριση, αλλά το Πράσινο Ακρωτήρι θα είναι λογικά στις ομάδες που θα συνεχίσουν στην επόμενη φάση ως μία από τις καλύτερες τρίτες των ομίλων

Στο παιχνίδι με το Καμερούν έλειπε ο προπονητής της ομάδας του Ροντρίγκες, ο Μπουμπίστα, διότι και αυτός έχει προσβληθεί από κορονοϊό και είδε το παιχνίδι από το ξενοδοχείο. Βάσει της στρατηγικής που εξήγησε ο βοηθός του, ο Ουμπέρτο, ο οποίος ήταν στον πάγκο, ο Γκάρι έμεινε εκτός ενδεκάδας «για να επιδιωχθούν άλλοι τομείς του παιχνιδιού και για να έχουμε ποιοτικές λύσεις για τη διάρκεια της αναμέτρησης. Με την είσοδό του γίναμε αμέσως επικίνδυνοι και βρήκαμε το γκολ, το οποίο ήταν προϊόν τεχνικής ικανότητας. Ήταν ένα πολύ όμορφο γκολ και μπορεί πολύτιμο για εμάς».

Η φάση με το τέρμα του Ροντρίγκες προβάλλεται σε όλα τα ΜΜΕ του πλανήτη που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, με την αναφορά του ονόματος του Ολυμπιακού να βρίσκεται σε κάθε σχετικό ρεπορτάζ. Ένα γκολ-διαφήμιση για τον ποδοσφαιριστή, αλλά και για τον σύλλογό του.