Copa Africa: Στους «16» το Μαρόκο, απτόητη από της απουσίες η Γκαμπόν «όρθια» (1-1) με τη Γκάνα

Την παρουσία του στην φάση των «16» του Copa Africa εξασφάλισε το Μαρόκο νικώντας 2-0 τα Νησιά Κομόρες, ενώ η Γκαμπόν, παρά τις απουσίες των Ομπαμεγιάνγκ, Λεμινά, Μεγιέ, πήρε ισοπαλία με την Γκάνα (1-1)

Copa Africa: Στους «16» το Μαρόκο, απτόητη από της απουσίες η Γκαμπόν «όρθια» (1-1) με τη Γκάνα

Την πρόκριση του στην φάση των νοκ άουτ αγώνων του 33ου Copa Africa εξασφάλισε το Μαρόκο νικώντας 2-0 τα Νησιά Κομόρες

Οι Βορειαφρικάνοι του Χαλίλχοτζιτς ήταν καλύτεροι αλλά δεν γλίτωσαν το άγχος.

Ο Αμαλά στο 16‘ άνοιξε το σκορ, με τον Εν Νεσίρι το 83’ να αστοχεί σε πέναλτι. Παρόλα αυτά, ο Αμπουκλάλ στο 90’ διαμόρφωσε το τελικό 2-0 απέναντι στην ομάδα του πρώην φορ του Ολυμπιακού, Μπεν Ναμπουχανέ.

Έτσι οι νησιώτες ψάχνουν την τελευταία αγωνιστική το τρίποντο απέναντι στην Γκάνα μήπως και εξασφαλίσουν μια από τις θέσεις ανάμεσα στους τρίτους καλύτερους.

Mια Γκάνα που δεν κατάφερε να νικήσει την Γκαμπόν, παρά την απουσία των Ομπαμεγιάνγκ, Λεμινά και Μεγιέ.

Ο Αντρέ Αγιού έδωσε το προβάδισμα στους Γκανέζους στο 18', ύστερα από ωραίο ελιγμό και μακρινό σουτ.

Η Γκαμπόν -με «χρυσό» σκόρερ τον νεοεισελθόντα (53') Αλεβινά- «ξέρανε» τα «μαύρα άστρο» στο 88', με το τελικό 1-1 να τη διατηρεί στο +3 και να της δίνει σαφές προβάδισμα για τη 2η θέση.

Βέβαια, το παιχνίδι είχε και… τρίτο ημίχρονο, καθώς μετά το τελευταίο σφύριγμα υπήρξε μεγάλη ένταση, με ποδοσφαιριστές, τιμ και παράγοντες να πιάνονται στα χέρια και να προκαλείται σύρραξη.

Πλέον, τα πάντα θα κριθούν στην 3η και τελευταία αγωνιστική του 3ου ομίλου, όπου η Γκάνα έχει μεν πιο εύκολο έργο, υποδεχόμενη την Κομόρες, ωστόσο την ίδια ώρα θα χρειάζεται -για αρχή- ήττα της Γκαμπόν από το πρωτοπόρο Μαρόκο.

Εφόσον συμβούν τα παραπάνω και οι δύο ομάδες ισοβαθμούν, τότε τη 2η θέση θα καταλάβει εκείνη που έχει την καλύτερη διαφορά τερμάτων.

Στο 2ο όμιλο Γουινέα και Σενεγάλη παρέμειναν ισόβαθμες κι αήττητες μετά το μεταξύ τους 0-0

Την ίδια ώρα, το Μαλάουι επικράτησε 2-1 της Ζιμπάμπουε με ανατροπή και είναι στον πόντο από τις δύο προπορευόμενες.

Η Ζιμπάμπουε είχε προηγηθεί με τον Γουαντί στο 38’ αλλά ο Μανγκό πέντε λεπτά αργότερα το έφερε στα ίσα. Ο ίδιος ποδοσφαιριστής σκόραρε εκ νέου, αυτή τη φορά στο 58’ για να γείρει την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του.