Ισπανικό Σούπερ Καπ: Στον τελικό με τη Ρεάλ η κάτοχος Μπιλμπάο, νίκησε μ' ανατροπή 2-1 την Ατλέτικο!

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο επικράτησε 2-1, μ' ανατροπή, της πρωταθλήτριας Ατλέτικο Μαδρίτης στον 2ο ημιτελικό του Ισπανικού Σούπερ Καπ και στον Κυριακάτικο (16/01) τελικό θα προσπαθήσει να διατηρήσει τα περσινά της πρωτεία στον θεσμό κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης!

Ισπανικό Σούπερ Καπ: Στον τελικό με τη Ρεάλ η κάτοχος Μπιλμπάο, νίκησε μ' ανατροπή 2-1 την Ατλέτικο!

Όπως και τα δύο προηγούμενα χρόνια που το Ισπανικό Σούπερ Καπ διεξήχθη με την μορφή του φάιναλ φορ, έτσι και ο φετινός του τελικός θ' απαρτίζεται από ομάδες που την περασμένη χρονιά δεν κατέκτησαν το πρωτάθλημα ή το κύπελλο!

Έτσι, αντίπαλος της, περσινής άτιτλης, Ρεάλ Μαδρίτης στον Κυριακάτικο (16/01) τελικό του Ριάντ, στην Σαουδική Αραβία θα είναι η κάτοχος του τροπαίου, Αθλέτικ Μπιλμπάο, που κέρδισε με ανατροπή 2-1 την πρωταθλήτρια Ατλέτικο Μαδρίτης και θα υπερασπιστεί τα περσινά της «σκήπτρα»!

Η πρώτη μεγάλη στιγμή ήρθε στο 10ο λεπτό του αγώνα. Ο Σανθέτ μοίρασε στον Ουίλιαμς, αλλά ο Όμπλακ τον νίκησε στο τετ α τετ και το ημίχρονο βγήκε δίχως γκολ αφού ο Σιμόν σταμάτησε τους Καράσκο και Κοντογκμπιά.

Ο διεθνής Βάσκος κίπερ ωστόσο ήταν άτυχος, αφού άθελά του έδωσε το προβάδισμα στους «κολτσονέρος» του Σιμεόνε.

Μετά από κόρνερ του Λεμάρ, και κεφαλιά του Φέλιξ η μπάλα κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του και στην πλάτη του πριν πάει στα δίχτυα (62')

Οι Βάσκοι του Μαρθελίνο αντέδρασαν άμεσα, καθώς δύο λεπτά αργότερα ο Μαρτίνεθ υποχρέωσε τον Όμπλακ σε διπλή επέμβαση, με τον Σλοβένο να σταματά και τον Ινιάκι Γουίλιαμς.

Αλλά ένα λεπτό αργότερα όμως (77') ο Γεράι Άλβαρεθ ισοφάρισε με κεφαλιά από κόρνερ του Μουνιαϊν, για να έρθει στο 81' ο Νίκο Γουίλιαμς και να κάνει την ανατροπή από νέο κόρνερ του Μουνιαϊν!

Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Χιμένες αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα μετά το σκληρό μαρκάρισμα στον Μαρτίνεθ, τον οποίο "βρήκε" με τις τάπες στο πρόσωπο.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Όμπλακ, Χιμένες, Eρμόσο, Βρσάλικο, Λεμάρ (85' Κούνια), Κόκε (85' Ερέρα), Κοντογκμπιά (51' ντε Πολ), Γιορέντε (46' Λόντι), Καράσκο, Φέλιξ, Κορέα (71' Σουάρες).

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Σιμόν, Άλβαρεθ, Μαρτίνεθ, ντε Μάρκος, Μπαλενθιάγα (75' Μπερτσίτσε), Ζαράγκα (70' Βέσγκα), Γκαρθία, Μπερενγκέρ ((70' Γουίλιαμς), Μουνιαΐν, Σανθέτ (70' Γκαρθία), Ουίλιαμς.