Νάπολι - Φιορεντίνα 2-5: Πήραν το θρίλερ στην παράταση οι «βιόλα»

Η Φιορεντίνα λύγισε στην παράταση τη Νάπολι (5-2) στο «Ντιέγκο Μαραντόνα» και πήρε την πρόκριση στους «8» του Coppa Italia. Εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Αταλάντα. Τρεις κόκκινες είχε η αναμέτρηση, οι δύο για τους «παρτενοπέι». 

Νάπολι - Φιορεντίνα 2-5: Πήραν το θρίλερ στην παράταση οι «βιόλα»

Πήρε το «θρίλερ» η Φιορεντίνα! Ύστερα από ένα παιχνίδι γεμάτο ανατροπές αλλά και τρεις κόκκινες κάρτες, οι «βιόλα» λύγισαν 5-2 στην παράταση τη Νάπολι στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» και προκρίθηκαν στους «8» του Coppa Italia.

Εκεί όπου τους περιμένει η αντίπαλος του Ολυμπιακού στα πλέι οφ του Europa League, Αταλάντα.

Στο αγωνιστικό σκέλος, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να προηγηθούν με τον συνήθη ύποπτο, Ντούσαν Βλάχοβιτς (41'). Το προβάδισμα τους όμως δεν κράτησε πολύ αφού ύστερα από τρία λεπτά (44') ο Μέρτενς έφερε το ματς στα ίσα.

Μάλιστα, η Φιορεντίνα έμεινε και με δέκα παίκτες στο φινάλε του α' μέρους, καθώς ο Ντραγκόφσκι είδε την κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα. Πάρα το αριθμητικό μειονέκτημα, οι «βιόλα» μπήκαν καλύτερα στο δεύτερο 45λεπτο και με τέρμα του Μπιράγκι (58') πήραν ξανά τα ηνία!

Οι «παρτενοπέι» πίεσαν, έψαξαν το τέρμα της ισοφάρισης και παρότι στο 84' είδαν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα να... χάνεται, αφού ο Λοθάνο αποβλήθηκε ύστερα από χρήση VAR, έκαναν το 2-2.

Συγκεκριμένα, ο Πετάνια με ψύχραιμο πλασέ στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων ισοφάρισε για τους γηπεδούχους που στο αμέσως επόμενο λεπτό, έμειναν με εννέα ποδοσφαιριστές λόγω νέας κόκκινης, αυτή τη φορά στον Ρουίθ.

Στην παράταση οι «βιόλα» ήταν ανώτεροι και με τα τέρματα των Βενούτι (105'), Πιάτεκ (108') και Μάλε (119') πήραν το εισιτήριο της πρόκρισης.

Το πρόγραμμα των «16» του Κυπέλλου Ιταλίας

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (12/1)
Αταλάντα – Βενέτσια 2-0
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (13/1)
Νάπολι – Φιορεντίνα 2-5:
44' Μέρτενς, 96' Πετάνια– 41’ Βλάχοβιτς, 58’ Μπιράγκι, 105' Βενούτι, 108' Πιάτεκ, 119' Πιάτεκ
Μίλαν – Τζένοα
18/1: Λάτσιο – Ουντινέζε, Γιουβέντους – Σαμπντόρια
19/1: Σασουόλο – Κάλιαρι, Ίντερ – Έμπολι
20/1: Ρόμα – Λέτσε

Τα ζευγάρια των προημιτελικών
9/2: Γιουβέντους ή Σαμπντόρια - Σασουόλο ή Κάλιαρι, Φιορεντίνα - Αταλάντα, Μίλαν ή Τζένοα - Λάτσιο ή Ουντινέζε, Ρόμα ή Λέτσε - Ίντερ ή Έμπολι.