Βραζιλία: Επάνοδος των Ντάνι Άλβες και Κοουτίνιο στις κλήσεις

Ο Ντάνι Άλβες και ο Φιλίπε Κοουτίνιο επανέκαμψαν στις κλήσεις του Τίτε στην Εθνικής Βραζιλίας ενόψει των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Βραζιλία: Επάνοδος των Ντάνι Άλβες και Κοουτίνιο στις κλήσεις

Με τον καλύτερο τρόπο έχει μπει το 2022 για τους Ντάνι Άλβες και Φιλίπε Κοουτίνιο.

Ο μεν πρώτος επέστρεψε στην Μπαρτσελόνα κάνοντας ήδη τις πρώτες του εμφανίσεις (και θυμίζοντας γιατί θεωρείται από πολλούς ότι στα ...ντουζένια του ήταν ο καλύτερος δεξιός μπακ όλων των εποχών) κι ο συμπατριώτης του, μεσοεπιθετικός, αποχώρησε από τους «μπλαουγκράνα» με προορισμό την Άστον Βίλα του (παλιού του γνώριμου από τις εποχές που αγωνίζονταν μαζί στην Λίβερπουλ) Στίβεν Τζέραρντ.

Κινήσεις που έχουν ως κοινό «παρονομαστή» τους την προσπάθεια κι επιθυμία, αμφοτέρων, να βρεθούν στην λίστα του Τίτε για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ τον προσεχή Νοέμβρη.

Και σε πρώτη φάση φαίνεται ν' αποδίδει αφού είναι τα νέα (και παλιά συνάμα...) πρόσωπα στις κλήσεις του Βραζιλιάνου εκλέκτορα ενόψει των προκριματικών του Μουντιάλ για τη ζώνη της Ν. Αμερικής κόντρα σε Εκουαδόρ και Παραγουάη!

Ο Κοουτίνιο μάλιστα επέστρεψε στους «εκλεκτούς» του ομοσπονδιακού τεχνικού ύστερα από 1,5 χρόνο (σ. τον Οκτώβριο του 2020). Έκτοτε τραυματισμοί κι απόδοση τον απομάκρυναν από τα «καναρίνια»..

Ο 18μηνος δανεισμός του στους «βίλανς» τον επανέφερε στα πλάνα του Τίτε, που ευελπιστεί να ανεβάσει την απόδοση του, βοηθώντας, παράλληλα, το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα.

Η αποστολή της εθνικής Βραζιλίας

Τερματοφύλακες: Άλισον, Έντερσον, Γουεβέρτον

Αμυντικοί: Έμερσον, Ντάνι Άλβες, Άλεξ Σάντρο, Άλεξ Τέλες, Έντερ Μιλιτάο, Γκαμπριέλ Μαγκαλιάες, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα

Μέσοι: Μπρούνο Γκιμαράες, Καζεμίρο, Φαμπίνιο, Φρεντ, Ζέρσον, Έβερτον, Λούκας Πακετά, Φιλίπε Κουτίνιο

Επιθετικοί: Άντονι, Γκαμπριέλ Μπαρμπόζα, Γκαμπριέλ Ζεζούς, Ματέους Κούνια, Ραφίνια, Ροντρίγκο, Βινίσιους