Κύπελλο Ιταλίας: Στα προημιτελικά η Αταλάντα, 2-0 τη Βενέτσια

Η Αταλάντα κέρδισε 2-0 τη Βενέτσια στο Μπέγκαμο και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ιταλίας, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Νάπολι – Φιορεντίνα.

Κύπελλο Ιταλίας:  Στα προημιτελικά η Αταλάντα, 2-0 τη Βενέτσια

Την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ιταλίας εξασφάλισε η Αταλάντα.

Η προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού στα πλέι-οφ του Europa League νίκησε 2-0 τη Βενέτσια στο Μπέργκαμο και θα αντιμετωπίσει πλέον στην 8άδα του θεσμού το νικητή του ζευγαριού Νάπολι – Φιορεντίνα με έπαθλο την είσοδο στα ημιτελικά.

Η ομάδα του Τζιάν Πιέρο Γκασπερίνι άνοιξε το σκορ στο 12’ με τον Μουριέλ από ασίστ του Φρόιλερ, με την φάση να εξετάζεται και από το VAR για να διαπιστωθεί αν υπήρξε χέρι στο κοντρόλ του 30χρονου σκόρερ, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 88’ ο Μέλε σε υποδειγματική αντεπίθεση των γηπεδούχων, «σφραγίζοντας» έτσι την πρόκριση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 50’ δεν κατακυρώθηκε γκολ του Τσέρνιγκοϊ για την Βενέτσια, καθώς ο Ανρί που επηρέαζε την φάση ήταν σε θέση οφ-σάιντ, ενώ στο 56’ η Αταλάντα είχε δοκάρι με το σουτ του Πεσέλα.

Ο σύλλογος του Μπέργκαμο αγωνίστηκε στο παιχνίδι με τους Μούσο, Σκαλβίνι (66’ Ντε Ρουν), Ντεμιράλ, Παλομίνο, Χάτεμπερ, Φρόιλερ, Κόπμεϊνερς, Πεσέλα (73’ Μέλε), Πεσίνα, Μίραντσουκ, Μουριέλ (73’ Πάσαλιτς).

Το πρόγραμμα των «16» του Κυπέλλου Ιταλίας
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (12/1)
Αταλάντα – Βενέτσια 2-0
(12’ Μουριέλ, 88’ Μέλε)

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (13/1)
19.00: Νάπολι – Φιορεντίνα
22.00: Μίλαν – Τζένοα

18/1: Λάτσιο – Ουντινέζε, Γιουβέντους – Σαμπντόρια
19/1: Σασουόλο – Κάλιαρι, Ίντερ – Έμπολι
20/1: Ρόμα – Λέτσε

Τα ζευγάρια των προημιτελικών
9/2: Γιουβέντους ή Σαμπντόρια - Σασουόλο ή Κάλιαρι, Νάπολι ή Φιορεντίνα - Αταλάντα, Μίλαν ή Τζένοα - Λάτσιο ή Ουντινέζε, Ρόμα ή Λέτσε - Ίντερ ή Έμπολι.